Ponta: Președintele Franței a transmis un mesaj de sprijin pentru victimele accidentului de lângă Marsilia. Cel mai recent bilanț: un mort și 12 persoane în stare gravă

Publicat: 02 09. 2012, 18:13
Actualizat: 14 07. 2016, 17:09

Premierul Victor Ponta a anunțat că autoritățile române, constituite într-o celulă de criză, sunt în permanentă legătură cu cele franceze, pentru a ține sub control situația creată în urma accidentului de autocar de lângă Marsilia. Un copil a murit, un altul este grav rănit, alte 11 persoane sunt grav rănite, iar 30 de persoane sunt rănite ușor, fără ca viața să le fie pusă în pericol. Șapte dintre pasagerii autocarului nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, conform celui mai recent bilanț prezentat de premierul Victor Ponta.

Premierul a mai anunțat că a primit un mesaj de sprijin pentru victimele accidentului, de la cabinetul președintelui Franței, Francois Hollande.

Secretarul de stat Raed Arafat, de la Ministerul Sănătății, a explicat că autoritățile franceze au transportat răniții din accident la șase spitale din regiune, fie cu salvările, fie cu elicopterele.

Autocarul firmei Roșu Tour din Bistrița transporta un grup de români care se întorcea din Spania către Suceava, România. În autocar se aflau mai mulți copii. Cauza probabilă a accidentului a fost explozia unui cauciuc, care a dus la răsturnarea autocarului.

Ambasada României la Paris va acorda sprijin pentru repatrierea persoanelor afectate de accident.

La fața locului s-au deplasat și sunt prezenți atât consulul general al României la Marsilia, cât și consulul onorific al României la Nisa.

Atât Ambasada României la Paris, cât și Consulatul General al României la Marsilia mențin legătura permanent cu autoritățile franceze implicate.

Pentru a veni în sprijinul familiilor victimelor accidentului rutier din Franța, Ministerul Afacerilor Externe a activat Unitatea de Alertă din cadrul Centrului Consular de Crize, existent în MAE, și a pus la dispoziția familiilor cetățenilor români implicați în accident două linii telefonice dedicate – 0730.717.970 și 021.431.15.98.