MAE: Autocarul răsturnat în Franța venea de la Madrid în România

MAE: Autocarul răsturnat în Franța venea de la Madrid în România
Publicat: 02/09/2012, 14:17
Actualizat: 02/09/2012, 17:53

Autocarul care transporta cetățeni români implicat în accidentul din Franța aparținea unei firme din Bistrița și fusese închiriat unei firme din Suceava, deplasându-se din direcția Madrid spre România, a informat duminică Ministerul român de Externe, la solicitarea MEDIAFAX.

„Din datele pe care le avem până în prezent de la Centrul Operațional Național din Paris care ține legătura cu autoritățile de la fața locului, ar fi vorba despre aproximativ 20 de răniți grav și 20 de persoane rănite ușor”, menționează MAE în precizarea remisă MEDIAFAX, în care nu se face referire la persoane decedate.

De asemenea, potrivit MAE, din informațiile preliminare rezultă că este vorba despre un autocar al unei firme din Bistrița, care a fost închiriat unei firme din Suceava.

„În urma discuțiilor cu patronii firmei, rezultă că pasagerii erau cetățeni români care se deplasau din direcția Madrid spre România. Nu există o evidență centralizată a acestora”, a evidențiat MAE.

Centrul Operațional Național din Franța a informat că a început deja transportarea răniților cu elicopterul la spitale din regiune: două victime la Nisa, una la Marsilia și trei la Toulon.

La fața locului urmează să se deplaseze subprefectul francez din Var. Circulația pe A8 a fost întreruptă pe ambele sensuri. De asemenea, potrivit MAE, au fost alertați atât consulul general al României la Marsilia, care se va deplasa la fața locului, cât și consulul onorific al României la Nisa.

La data de 2 septembrie 2012, în jurul orei locale 9.30 (10.30 a României), pe autostrada A8, în dreptul localității Vidauban, a avut loc un accident grav în care a fost implicat un autocar transportând aproximativ 50 de cetățeni români, în majoritate copii.

Un bebeluș a murit după răsturnarea autocarului cu pasageri români în sud-estul Franței, alte 30 de persoane fiind în stare gravă, dintre care trei în stare critică, relatează ziarul Var Matin, în ediția online.

Conform surselor citate de ziarul local francez, un bebeluș a murit în accident. Alte 40 de persoane au fost rănite, 30 fiind în stare gravă, iar trei în stare critică.

Accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora României) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix-en-Provence, în apropierea localității Vidauban.

Consulul general al României la Marsilia, Ioan T. Morar, a declarat în urmă cu o oră pentru MEDIAFAX că, potrivit primelor informații de la autoritățile franceze, nu sunt persoane decedate în accidentul în care a fost implicat un autocar ce transporta cetățeni români, petrecut duminică în zona localității Vidauba.

„Nu sunt confirmate decese, până la această oră. Suntem în contact cu autoritățile franceze, știm că s-a montat la locul accidentului un spital de campanie, au fost implicați 100 de pompieri, patru elicoptere. E o mobilizare extraordinară, al ajutorului medical și logistic, autoritățile franceze sunt foarte eficiente din acest punct de vedere”, a declarat Morar, care a precizat că se află pe drum spre locul accidentului produs în jurul orei 10.30, ora României, fiind o distanță de peste 100 de kilometri de la Marsilia până la locul accidentului.

De asemenea, Morar a arătat că printre cei aproximativ 40 de răniți în accident sunt și copii. „Probabil că, dat fiind numărul mare de răniți, aceștia vor fi distribuiți la spitalele din zonă”, a spus Morar, adăugând că autoritățile au blocat și circulația pe autostradă, pentru a putea desfășura activitățile de intervenție.

Potrivit consulului, accidentul s-a produs din cauza unui cauciuc al autocarului, care s-a spart, iar autovehiculul s-a răsturnat și a ieșit de pe carosabil.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican