Președintele Traian Băsescu participă, sâmbătă, la funeraliile lui Wilfried Martens

Publicat: 18 10. 2013, 11:45
Actualizat: 06 06. 2014, 17:50

Pe lista șefilor de stat și de guvern care au confirmat participarea se află președintele român, Traian Băsescu, președintele bulgar, Rosen Plevneliev, cancelarul german, Angela Merkel, premierul belgian, Elio di Rupo, premierul luxemburghez, Jean-Claude Juncker, premierul Ungariei, Viktor Orban, și premierul leton, Valdis Dombrovskis.

De asemenea, vor lua parte la funeralii președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, și președintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Din afara Uniunii Europene vor fi prezenți președintele Georgiei, Mihail Saakașvili, președintele Armeniei, Serzh Sargsyan, și premierul R. Moldova, Iurie Leancă.

Funeraliile de stat pentru fostul premier belgian și președinte al Partidului Popular European vor avea loc, sâmbătă, la Sint Baafscathedral în Ghent, Belgia, începând cu ora locală 11:00.

Fostul premier belgian și președintele Partidului Popular European, Wilfried Martens, a decedat săptămâna trecută, la vârsta de 77 de ani.

Născut la 19 aprilie 1936, el a fost premier al Belgiei între 1979 și 1992, cu excepția unei perioade de opt luni în 1981. Martens a fost președinte al PPE din 1990.

La conducerea unei coaliții de social-creștini și liberali, a participat la evoluția federală a Belgiei, concretizând existența Regiunii Valone și Regiunii Flamande în 1980.