Primăria Capitalei a început aseară demolarea Halei Matache

Publicat: 26 03. 2013, 11:37
Actualizat: 26 10. 2014, 21:55

Hala Matache a început să fie demolată luni seară la ora 22.oo de o echipă de muncitori. Aceștia operează cu câteva macarale.

Reprezentanții organizațiilor neguvernamentale aflați la fața locului spun că au aflat de la Poliție că în cursul zilei a fost emisă autorizația de demolare a clădirii. Proiectul demolării Halei Matache nu a fost aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

„Sunt niște brațe de macarale deasupra acoperișului și au niște aparate cu care taie structura metalică a acoperisului. Am sunat la poliție, la 112, au venit și au cerut autorizația. Este o autorizație de demolare emisă astăzi” a declarat  Nicușor Dan, reprezentantul Asociației Salvați bucureștiul

Mircea Toma, un alt reprezentant al ong-iștilor a confirmat pe Facebook informația: „A început demolarea Halei Matache. Muncitorii lucrează protejați cu poliție (locală) de jur împrejur, în chiar ziua în care au fost audieri pe acest subiect la Primaria Generală”, a scris Mircea Toma.

Luni, Primăria Capitalei a organizat ultima dezbatere pe tema strămutării Halei Matache cu 40 de metri în spate pentru a putea construi Bulevardul Uranus.