Primăria Deva caută soluții pentru ca Aqualand să nu fie închis, după anularea unor autorizații

Publicat: 17 10. 2012, 15:42
Actualizat: 27 09. 2018, 20:18

Reprezentanții Primăriei Deva susțin că vor face tot ce este necesar pentru ca Aqualand Deva, cel mai mare complex acvatic din vestul țării, în care s-au investit 40 de milioane de lei, să nu fie închis, după ce instanțele au anulat definitiv autorizațiile de construcție și de mediu.

„Căutam soluții pe cale juridică să facem în așa fel încât această investiție să funcționeze în continuare. Problemele Aqualand-ului le-am moștenit de la vechiul primar și acum căutăm soluții să nu îl închidem. E o investiție prea mare ca să permitem acest lucru”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.

Secretarul general al Primăriei Deva, Laura Sârbu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că Aqualand va rămâne deschis cel puțin trei luni de acum înainte.

„În 2006 s-a emis o autorizație de construcție pentru Aqualand, iar în anul 2008 o altă autorizație, care avea rolul de a o completa pe prima. Cea din 2008 a fost contestată în instanță de Prefectura Hunedoara deoarece Inspectoratul de Stat în Construcții a sesizat că Primăria nu avea intabulat terenul pe care e construit complexul: Aqualand a funcționat în acestă perioadă pe autorizație din 2006 și între timp ne-am conformat și am intabulat terenul și acum avem extras CF pentru el. În zilele următoare ne vom întâlni cu cei de la Inspecția în Contrucții pentru a vedea dacă trebuie emisă o nouă autorizație sau se ia în evidență faptul că ne-am conformat”, a spus Sârbu.

El a afirmat că în ceea ce privește autorizația de mediu anulată cel mai probabil va fi oprită centrala de cogenerare, cea care reprezintă problema, iar complexul va funcția pe agent termic timp de trei luni.

„Conducerea Aqualand susține că sunt resurse financiare pentru a funcționa timp de trei luni pe agent termic și apoi vom mai vedea, poate reușim să obținem o nouă autorizație de mediu”, a adăugat Sârbu.

Complexul Aqualand Deva a fost inaugurat oficial în decembrie 2010 de către fostul primar al Devei Mircia Muntean, care a susținut proiectul. Construcția complexului acvatic din Deva a durat patru ani și a costat 40 de milioane de lei. Aqualand-ul cuprinde șapte bazine de înot, 11 saune și solarii și o suprafață construită și desfășurată de aproape un hectar. Pardoseala din jurul bazinelor de înot este încălzită pe o suprafață de 1.500 de metri pătrați pentru a crea efectul de plajă.

Recent, instanța a anulat autorizația de mediu a complexului acvatic Aqualand Deva, iar decizia, care este irevocabilă, a fost luată după ce mai multe familii care locuiesc în apropierea complexului au reclamat o serie de probleme, între care zgomotul produs de instalații.

Ulterior, și autorizația de construire emisă de Primăria Deva pentru complexul Aqualand din municipiu a fost anulată după ce Curtea de Apel Alba Iulia a decis, marți, să mențină o sentință dată în acest sens de Tribunalul Hunedoara, decizia fiind irevocabilă.