Primarul din Pitești: 17 dintre victimele accidentului din Muntenegru sunt din județul Argeș

Publicat: 24 06. 2013, 16:13
Actualizat: 26 03. 2019, 20:25

Primarul din Pitești, Tudor Pendiuc, a declarat, luni, că 17 dintre victimele accidentului de autocar din Muntenegru sunt din județul Argeș, fiind vorba despre 11 din Curtea de Argeș și șase din Pitești, iar dintre acestea șase au decedat.

Primarul Tudor Pendiuc a declarat pentru MEDIAFAX că șase victime ale accidentului din Muntenegru sunt din Pitești, iar 11, din Curtea de Argeș.

El a precizat că dintre cele 17 victime din Argeș, șase au decedat, respectiv cinci din Curtea de Argeș și una din Pitești.

Pendiuc a mai spus că o parte dintre rudele victimelor din Curtea de Argeș au plecat deja în Muntenegru, precizând că nu are detalii în acest sens despre familiile victimelor din Pitești.

Conform sursei citate, acest circuit era organizat anual, cu aceeași agenție, de mai mulți profesori din Pitești, împreună cu rude și cunoștințe ale acestora.

El a mai spus că doi-trei profesori erau de la Școala numărul 4 din Pitești.

Cel puțin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază. Alți 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroșat ușor de autocar și a fost rănit.

Accidentul a avut loc imediat după ce autocarul a ieșit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranță în partea stângă a drumului și a căzut 30-40 de metri în prăpastie. Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că șoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum alunecos, relatează site-ul postului B92.

Patru dintre pasagerii răniți prezintă risc vital și sunt conectați la aparate, anunță reprezentantul clinicii KCCG din Podgorița, unde au fost transportați pasagerii răniți, citat de site-ul de știri RTCG.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgorița, a declarat, luni, că vor fi trimise la fața locului două avioane pentru transportul răniților în România și un altul pentru aducerea în țară a persoanelor decedate.

Misiunea este executată la solicitarea Celulei de criză constituită la nivelul Ministerului Afacerilor Externe.