Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, după tragedia din cartierul Andronache: „Nu, așa nu se mai poate!”

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, după tragedia din cartierul Andronache: „Nu, așa nu se mai poate!”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, după tragedia din cartierul Andronache: „Nu, așa nu se mai poate!” / Sursă FOTO: Radu Mihaiu - Facebook
Publicat: 02/03/2021, 09:16

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a transmis un mesaj pe Facebook după tragedia care a avut loc în cartierul Andronache, în urma căreia două fete au murit.

Radu Mihaiu subliniază faptul că Bucureștiul a rămas în urmă cu indicatoarele, limitatoarele de viteză și marcajele rutiere.

„Fie că vorbim de indicatoare, de limitatoare de viteză sau de marcaje rutiere – cu toate am rămas în urmă în București. Sunt nenumărate solicitări de la cetățeni care au rămas nerezolvate. Sunt inclusiv zeci de cereri făcute direct de Primăria Sectorului 2, care nu au fost puse în practică (sensuri unice noi, indicatoare și limitatoare de viteză uzate care necesitau înlocuire etc). Mecanismul nu merge. Centralizarea acestor nevoi la nivelul Primăriei Municipiului București îngreunează mult un sistem care trebuie să fie mai rapid. De ce un lucru relativ simplu trebuie să treacă prin zeci de mâini și să fie tărăgănat atâta? Traseul informației e halucinant de lung. Cetățenii ne scriu nouă. Noi centralizăm aceste cereri și le trimitem la ASB (Administrația Străzilor București). ASB-ul le trece prin Comisia Tehnică de Circulație pentru aprobare și apoi le pune în practică, în funcție de buget”, a scris primarul pe Facebook.

De asemenea, acesta a adăugat faptul că în 2018, Poliția Locala Sector 2 „a primit și transmis mai departe către ASB o solicitare pentru montarea unui limitator de viteză pe strada Mențiunii”, unde a avut loc cumplita tragedie. Se pare că montarea a fost aprobată un an mai târziu, însă nici până în prezent indicatorul nu a fost pus.

Radu Mihaiu: Multe lucruri au rămas doar pe hârtie

„În 2019, în urma cererilor venite de la cetățeni, ADP Sector 2 a trimis 35 de solicitări către Primăria Municipiului București, la Administrația Străzilor, pentru montarea de limitatoare de viteză. Dintre acestea, următoarele 8 străzi erau din Cartierul Andronache: str. Gherghiței, str. Ropotului, str. Ciberneticii, str. Erou Scorțan Ion, str. Oituz, str. Ochișoru, str. Toporului, str. Țesătoarelor. În 2020 s-au trimis alte 41 de solicitări. În iunie 2020, Comisia Tehnică de Circulație a avizat instituirea a 55 de zone cu viteză limitată la 30 km/oră, prin care și multe porțiuni din Cartierul Andronache. În teorie stăm bine. Însă foarte puține s-au și implementat. Au rămas doar pe hârtie. Nu, așa nu se mai poate! Nu dramele trebuie să ne trezească, ci rațiunea și acțiunea preventivă. Primăria Sectorului 2 va cere ferm Primăriei Generale delegarea acestei responsabilități. O să ne coste, o să fie mult de muncă pentru a ajunge la zi, dar ne asumăm. Iar pe termen scurt, vom cere de la ASB toate locațiile deja avizate, dar neimplementate și le vom face noi. Nu, așa nu se mai poate!”, a mai scris Radu Mihaiu.

Momentul accidentului din cartierul Andronache, care a avut loc sâmbătă, a fost surprins de o cameră de supraveghere din apropiere iar pe imagini se poate observa cum mașina se îndreaptă cu viteză către un grup de persoane alcătuit din mai mulți copii și adulți.

Locul în care a avut loc accidentul se află într-o zonă cu străzi înguste, într-o intersecție mică, în formă de T, iar șoferii care vor să vireze stânga sau dreapta sunt nevoiți să oprească mașina întrucât virajul are 90 de grade. De asemenea, și vizibilitatea este aproape 0 iar în fața este un rând de case.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Anunț pentru toți românii care au CARDURI pentru ALIMENTE. Pe 25 Aprilie a fost ultima...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
EXCLUSIV! Cum se simte acum fiul lui Kamara? Leon face progrese notabile: ”Este un mic...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Reacția șefului TikTok după promulgarea legii care interzice aplicația în SUA