PROGNOZA METEO. Codul galben ar putea fi prelungit duminică

Redactor:
Departament Social
PROGNOZA METEO. Codul galben ar putea fi prelungit duminică
Codul galben de ninsori și viscol ar putea fi prelungit duminică, însă datele meteo nu arată, cel puțin până în 8 februarie, maximul prognozabil, schimbări majore care să dea motive de panică pentru populație

Codul galben de ninsori și viscol ar putea fi prelungit duminică, însă datele meteo nu arată, cel puțin până în 8 februarie, maximul prognozabil, schimbări majore care să dea motive de panică pentru populație, a declarat, joi, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

„Noi nu putem vedea astăzi mai departe de șase zile, asta este tehnologia momentului peste tot în lume. Vă spun clar că din ce vedem acum nu pare să avem mari motive de îngrijorare. Este adevărat, avem un cod galben de ninsori, valabil până duminică, vedem atunci dacă-l prelungim sau nu, dar din ce vedem noi astăzi nu putem spune că urmează fenomene meteo de intensitate extremă. Va ninge 20-30 de centimetri, asta vedem acum. Nimic spectaculos. Sigur, depinde și cum este viscolită această zăpadă, depinde de mai multe chestiuni, dar concluzia este că în prezent nu este cazul să intrăm în panică”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, Ion Sandu.

Acesta a ținut să atenționeze asupra momentului în care nisoarea se va transforma în ploaie.

„Atunci am putea avea probleme mari, pentru că va fi polei și am putea fi, practic, blocați din punctul de vedere al transportului rutier. Acesta este, după mine, momentul cheie. Restul discuțiilor despre nămeți înalți și altele de acest gen sunt supoziții care, în prezent, pe datele meteo pe care le avem, nu se confirmă”, a conchis Sandu.

Potrivit avertizării ANM, de vineri, ora 10.00 și până duminică, ora 20.00, aria ninsorilor va cuprinde treptat, începând din sud-vestul țării, toate regiunile, local ninsorile vor fi mai abundente, iar stratul de zăpadă nou depus va depăși 20 cm, în special în zonele de deal și de munte.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în sud și în sud-est, unde rafalele vor depăși 50-60 de kilometri pe oră, iar la munte va sufla tare, cu peste 90 de kilometri pe oră, viscolind sau spulberând zăpada.

Începând de sâmbătă dimineață, local în regiunile sudice și centrale precipitațiile vor fi și sub formă de ploaie sau lapoviță și frecvent se va depune polei.

În Oltenia, Muntenia și în sudul Banatului ninsori și intensificări ale vântului vor fi încă din cursul zilei de joi, au precizat meteorologii.

Și hidrologii au anunțat, tot joi, că debitele în majoritatea râurilor din țară sunt în scădere sau, cel mult, staționare. Formațiunile de gheață – gheață la maluri, năboi, pod de gheață – apărute pe majoritatea râurilor din țară au fost „în extindere și intensificare” în ultimele zile, datorită gerului prognozat și el din timp de meteorologi, care au emis chiar și o avertizare cod portocaliu în acest sens, zilele trecute.

Dunărea este și ea aproape înghețată în sectorul Cernavodă – Tulcea. Aici curg sloiuri de gheață care acoperă până la 90 la sută din suprafața apei.

Lucrările hidrotehnice aflate în administrarea Apelor Române sunt și ele afectate de ger, muncitorii lucrând neîncetat pentru a le păstra complet funcționale. Până joi toate acestea au funcționat în condiții normale.

Femeia devenită vedetă peste noapte în România, nevoită să facă videochat! "Nu mi-aş face vreodată...
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
FOTO. Laura Cosoi, dezbrăcată în așternuturi! Cum s-a lăsat pozată superba blondă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Cea mai frumoasă gimnastă din lume, mesaj șocant: `Nu mai trăim în epoca de piatră!`...
Fiul unui mare lider PSD a vrut să se arunce de pe pod! Momente uluitoare...
Le-au injectat ser fiziologic în loc de vaccin. Unde s-a întâmplat
BANCUL ZILEI – Răpit si violat cu sălbăticie de 10 prostituate
Cum controlăm noua tulpină de coronavirus? Explicațiile unui medic pneumolog
O recunoşti? Boala a schimbat-o radical. Cândva, era una dintre cele mai elegante doamne de...
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
SINGURUL loc de pe glob în care Rusia și SUA trăiesc în COMPLETĂ armonie și...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Lidl România, veste mare pentru toți clienții. Ce se întâmplă în 2021 cu magazinele
BAYWATCH: Veste tristă. Atăzi trăiește pe străzi și caută în gunoaie: „Nu mă spăl pentru...
Anunțul ȘOC despre Sebi, la fix două săptămâni de la dispariție. Ce s-a întâmplat, de...
Theresa Ivancik, femeia cu bicepși de 40 de centimetri care este des confundată cu un...
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Cine este femeia care S-A ÎMBOGĂŢIT cu o resursă din Carpaţi de care românii NU...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide