Protest la Universitatea din Iași: Studenții îi cer lui Tudorel Toader demisia și anunță că se pregătește boicotarea admiterii

Protest la Universitatea din Iași: Studenții îi cer lui Tudorel Toader demisia și anunță că se pregătește boicotarea admiterii
Publicat: 30/05/2019, 18:11

Potrivit unui comunicat de presă transmis joi de Liga Studenților Iași, studenții îi cer demisia rectorului Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, „având în vedere prejudiciile imense de imagine aduse de acesta comunității academice”.

Studenții anunță și faptul că „se pregătesc acțiuni de boicotare a admiterii la universitate, mulți elevi și părinți fiind determinați să nu mai aleagă cea mai veche universitate din țară, atât timp cât Toader va rămâne rector”, se arată în comunicat.

Totodată, organizația face apel la toți cei care au susținut mișcarea civică anticorupție, în special la studenții și profesorii care au votat la referendumul pe justiție, să susțină demersurile lor, de îndepărtare a lui Tudorel Toader din funcția de rector.

„Demisia sa este mai mult decât necesară, fiind o continuare firească a dispariției de pe scena publică a lui Călin Popescu Tăriceanu (prieten intim cu Toader) și a lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu”, mai scriu studenții în comunicat.

Începând cu data de 25 aprilie, Tudorel Toader a revenit în poziția de rector al Universității „Cuza”, după ce se autosuspendase din funcție pentru a deveni ministru al Justiției.

Asistentul universitar la Universitatea „Al.I.Cuza” din Iași, Andrei Stipiuc, a postat pe Facebook un text în care își arată dezamăgirea cu privire la ceea ce se întâmplă în universitate, spune că se gândește să plece la cules de căpșuni și că își va da demisia „dacă acest personaj sinistru încă mai este ținut în brațe ca rector”. El face referire la Tudorel Toader, cel care a revenit la conducerea universității.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase