Proteste față de proiectul de la Roșia Montană și exploatarea gazelor de șist, la Cluj

Publicat: 15 12. 2013, 21:12
Actualizat: 01 02. 2019, 08:25

Peste 200 de persoane au protestat, duminică seară, la Cluj-Napoca, față de proiectul minier de la Roșia Montană și față de exploatarea gazelor de șist și au participat la un marș prin centrul orașului, fără a bloca traficul rutier, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanții la protest, printre care s-a numărat și Oana Boc, soția primarului Emil Boc, s-au adunat, duminică seară, pe bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, în fața Monumentului Memorandiștilor, având parcarte cu mesaje precum „Parlamentul României a ajuns casa hoției”, „Dictatură la Pungești, România unde ești?”, „Ponta și ai lui, mincinoșii neamului”, „Gazele de șist otrăvesc apa, aerul solul”.

Ei au scandat „Uniți salvăm Roșia Montană”, „Plouă, ninge, uniți vom învinge”, „Hoții”, „Solidaritate”, „Clasa politică e sub orice critică”, „Jos Ponta, jos, că ești un mincinos”.

Protestatarii au pornit, după o oră, într-un marș pe străzile din centrul orașului, pe bulevardul Eroilor, trecând pe la Prefectura Cluj și prin Piața Unirii, și au încheiat protestul în Piața Lucian Blaga, în fața Casei de Cultură a Studenților.

La final, ei au scandat mesaje de solidaritate cu protestatarii din Capitală: „București nu uita, Clujul e de partea ta”, și împotriva Jandarmeriei – „Rușine, rușine, jandarmi bucureșteni” și „Jandarmeria apără
hoția”.

Cornel Vâlcu, unul dintre manifestanți, a declarat că începând de luni vor avea loc proteste zilnice, de la ora 12.00, în fața Prefecturii Cluj.

Protestul s-a încheiat după două ore, nefiind înregistrate incidente și nici blocaje ale traficului rutier.

Sute de persoane protestează la Guvern, duminică seară, strigând „Demisia”, unii încercând să forțeze cordonul dublu de jandarmi care este dispus în fața sediului Executivului.Comisia parlamentară specială a respins, în 11 noiembrie, proiectul de lege privind exploatarea de la Roșia Montană adoptat de Guvern.