PSD votează contra proiectului Roșia Montană, cu condiția ca PNL să semneze noua lege a minelor

Publicat: 21 10. 2013, 19:07
Actualizat: 30 07. 2014, 14:05

PSD optează pentru un vot de respingere a proiectului Guvernului privind exploatarea de la Roșia Montană, alături de PNL, la nivelul comisiei parlamentare speciale, cu condiția ca liberalii să-și pună semnătura pe un nou proiect de lege, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din USL.

Parlamentarii PSD urmează să voteze pentru respingerea proiectului de lege al Guvernului privind exploatarea de la Roșia Montană în următoarea ședință a acestui for, însă principala condiție pusă parlamentarilor PNL vizează semnarea în comun a unei noi legi care ar viza exploatările miniere.

Potrivit surselor citate, în ședința USL de vineri, liderii PSD și PNL ar fi optat pentru respingerea proiectului Guvernului, în condițiile în care va fi inițiată o nouă lege care să reglementeze un cadru general asupra exploatărilor miniere. Discuția a apărut în urma unor amendamente susținute de PSD și promovate în comisia specială, fără votul PNL, prin care era amendat proiectul Guvernului.

În același timp, PNL a optat pentru adoptarea unui raport de respingere a inițiativei guvernamentale.

Ulterior, parlamentarii PSD ar fi convenit să renunțe la amendamente promovate și să respingă în bloc proiectul inițiat de Guvern la prima ședință a comisiei, însă le-au cerut reprezentanților PNL să semneze în comun un nou proiect de lege, care să stabilească un cadru general privind exploatările miniere.

Membrii PNL din comisia parlamentară specială s-au arătat deschiși pentru discuții asupra unei noi inițiative, însă au evitat un răspuns tranșant până la momentul discuțiilor asupra prevederilor unui astfel de act normativ, au menționat sursele citate.