Raed Arafat reacționează după tragedia din Constanța: „Orice neregulă care a fost intenționată sau care…”

Raed Arafat reacționează după tragedia din Constanța: „Orice neregulă care a fost intenționată sau care...”
Ce facem în cazul unui Cutremur similar cu cel din 1977: Explicațiile lui Raed Arafat (EXCLUSIV/VIDEO) Sursă FOTO: Ciprian Petcut - Mediafax Foto
Publicat: 16/02/2021, 21:13
Actualizat: 16/02/2021, 21:14

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a reacționat în urma tragediei din Constața, în urma căreia o femeie în vârstă de 65 de ani a decedat întrucât pompierii ajunși la fața locului nu aveau echipementele necesare pentru intervenție.

Raed Arafat a anunțat că se află în desfășurare o amplă anchetă în ceea ce privește intervenția autorităților în cazul incendiului din Constanța, în urma căreia o femeie a decedat întrucât a căzut de pe bloc în încercarea de a se salva din calea flăcărilor care îi acaparaseră domiciliul.

În acest caz există contradicții și în ceea ce privește sosirea echipajelor care puteau intervi într-o astfel de situație. În fapt, inițial, la fața locului, nu s-a deplasat nicio autospecială cu scară iar pompierii nu aveau echipament de salvare în caz de cădere, respectiv o saltea sau plasă specială. Ulterior, a fost chemată o astfel de autospecială, însă se afla la aproximativ 8 kilometri distanță, astfel încât a ajuns la fața locului în câteva minute bune.

Între timp, femeia, care ieșise pe balcon în încercarea de a fugi din fața flăcărilor, a căzut de la balcon întrucât se agățase de balustradă, presa raportând că ar fi încercat să coboare de pe bloc, însă apartamentul este situat la etajul 6.

În comunicatul oficial emis de ISU se raportează că autospeciala dotată cu scară a sosit la locul intervenției la ora 09:27, la două minute după ce femeia căzuse de la balcon, însă camera de bord arată că echipajul a ajuns la fața locului la ora 09:40.

Raed Arafat: „S-au solicitat inclusiv orele de la STS pentru verificarea tuturor momentelor acestei intervenții”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a anunțat într-o intervenție la Antena 3 că se vor lua măsuri în urma tragediei de la Constanţa.

„Inspectorul șef de la Constanța este doar de câteva zile numit și este venit din afara Constanței. Deja a declanașat o anchetă la nivelul Inspectoratului pentru a verifica toate circumstanțele, orele, minutele și să le compare și cu apelul de la 112. S-au solicitat inclusiv orele de la STS pentru verificarea tuturor momentelor acestei intervenții, iar de la IGSU, inspectorul general deja a trimis o echipă care este pe drum spre Constanța care va face verificările de la nivelul IGSU și va reveni cu detalii și cu date concrete despre ce s-a întâmplat clar, dacă cineva a raportat ceva greșit, dacă cineva a făcut ceva și ne-a indus în eroare. Așteptăm detaliile care vin din partea colegilor de la ISU Constanța și mai ales de la IGSU care este forul tutelar pe plan național care face astfel de anchete când apare ceva într-un inspectorat. Orice neregulă care a fost intenționată sau care a arătat că nu ni s-a comunicat corect ce s-a întâmplat la început va fi tratată cu foarte mare atenție și cum am spus, foarte aspru”, a anunțat Raed Arafat.

Județul Constanșța, doar cu patru autoscări

„Chestia cu plasele şi cu pernele sunt chestii care pot fi discutate mult cu experţii. Ideea de a avea plasa în maşină ca să prinzi persoana când cineva vrea să sară. Ca să umfli o pernă durează câteva minute bune. Experţii noştri spun că ea nu este suficientă când se sare de la etaje peste trei. Aici vorbim de etajul şase. Astea sunt discuţii care au mai fost (…) Aici noi facem verificările să vedem ce s-a întâmplat. La ce oră a fost anunţată. Ştim că venea mai de departe decât maşinile de pompieri care au plecat iniţial din unitatea din apropriere şi autoscara a venit de la o unitate mai îndepărtată. Toate aceste aspecte urmează să fie analizate şi să se vadă ce s-a întâmplat şi vor reveni cu date aspecte. Autoscările din județul Constanța, trei din aceste autoscări din patru sunt achiziționate în ultimii doi ani din fonduri europene. România a avut județe fără nicio autoscară în ele până ce nu s-a făcut programul de achiziție de echipamente de fonduri europene și peste autoscări au fost introduse în țară’”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar...
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune...
Ce spunea Vali Vijelie despre posibilitatea de a-și înșela soția: „Ochii văd, inima cere!”. Dezvăluirile...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Compania coreeană Hanwha vrea să înfiinţeze în România un hub industrial pentru Europa
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
S-a dat decizia pentru TOATE FEMEILE, inclusiv cele din România. Noile norme vor fi total...
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Când cresc salariile în România! Breaking news
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom