CONTRE ÎN PSD. Robert Negoiță critică numirea lui Niculae Bădălău la Curtea de Conturi: „Lupul pus de Parlament de pază la oi”

Redactor:
Dragos Tanase
CONTRE ÎN PSD. Robert Negoiță critică numirea lui Niculae Bădălău la Curtea de Conturi: „Lupul pus de Parlament de pază la oi”
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (Partidul Social Democrat)

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță (PSD), critică numirea lui Niculae Bădălău într-o funcție importantă la Curtea de Conturi.

Senatorii şi deputaţii din Comisiile de buget-finanţe au dat, luni, aviz pozitiv candidaturilor lui Ilie Sârbu (socrul lui Victor Ponta, liderul formațiunii politice Pro România), pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, şi Niculae Bădălău (PSD), pentru funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit, relatează Agerpres.

Ilie Sârbu a fost validat pe locul rămas vacant prin demisia lui Nicu Marcu de la Curtea de Conturi, pe durata rămasă a mandatului început cu data de 15 octombrie 2014.

Au mai primit avizul parlamentarilor comisiilor de buget, pentru funcţia de consilier al Curţii de Conturi, Sorin Lazăr, Ion Călin, Claudia Boghicevici (pentru un mandat de 9 ani, începând cu 15 octombrie 2020), Dezso Csongor – Attila, Adrian Popa. Au existat 16 dosare retrase.

Cei şapte candidaţi avizaţi luni de comisii urmează au fost validaţi, marţi, în şedinţa plenului reunit al celor două Camere ale Parlamentului, releatează Digi 24.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Robert Negoiță a criticat dur numirea lui Niculae Bădălău, președintele organizației județene al Partidului Social Democrat (PSD) Giurgiu, în Curtea de Conturi.

”Bădălau, Lupul pus de Parlament de pază la oi

Ocupat până peste cap cu treburi administrative, a trecut ceva timp de când nu am mai vorbit despre mișcările de pe scena politică. Ei bine, ce s-a întâmplat astăzi în Parlamentul României mă obligă pur și simplu să iau atitudine.

Pe scurt, în plină pandemie, cu recesiunea și criza economică la ușa țării, parlamentarii și-au făcut timp pentru a mai pune la cale un șmen politic incredibil pentru anul 2020: numirea locotenentului Dragnist, Bădălau, în poziția de vicepreședinte al Curții de Conturi, direcția de Audit.

O mârșăvie politică premeditată, adică, într-o lume normală, un lucru cu atât mai grav. Asta dacă ne gândim la faptul că acest personaj, pe care-l consideram uitat și dispărut, a modificat legea de funcționare a acestei instituții vitale a Statului Român, atenție, special pentru a putea el să ocupe această funcție. Iar pohta ce a pohtit… i s a îndeplinit cu concursul parlamentarilor…

Ce ne spune nouă, celor care credeam că aceste vremuri au apus, această realitate tristă? În primul rând că în PSD-ul post Dragnea aerul a rămas aproape la fel de irespirabil, tranzacționarea funcțiilor publice mergând în continuare de minune, chiar și de pe băncile opoziției. Ne mai spune că un individ ca Bădălau poate modifica legi în Parlamentul României!!!, pentru ca, în final, să poată beneficia de ele. Ne mai spune și că un om condamnat pentru furt (a se vedea episodul sacilor de grâu de la CAP) poate ajunge acum să fie cel care verifică bugetele publice ale României, dar și că nu trebuie să știi carte, să fii de meserie, ci că trebuie doar să poți să modifici legea pentru a ajunge acolo unde vrei. Pe când un sculer matrițer la Ministerul Sănătății?

În fine, ceea ce este cu adevărat revoltător este că acest Bădălau a fost votat cu, atenție!, 294 de voturi pentru… adică, un adevărat consens politic. Deci, nu putem avea consens politic când e vorba despre infrastructură, despre reforme în sănătate sau educație, despre măsuri economice absolut necesare, dată fiind criza ce stă să vină, dar consensul e găsit imediat atunci când trebuie sfințită o combinageală politică imorală și urât mirositoare.

Asta e România normală? Asta e țara în care vrem să trăim? Și ne mai mirăm că întreaga clasă politică din România are o imagine proastă în societate… Este încă prea bună, dacă ținem cont că astfel de combinații emană din Parlamentul țării un damf insuportabil”. a scris Robert Negoiță, pe Facebook.

Casa fiului lui Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, spartă! Hoții au dispărut cu bani cash și multe ceasuri scumpe / Gabi Bădălău anunță: „Nu ştiu nimic, nu eram acasă!”

Casa lui Gabi Bădălău, fiul lui Niculae Bădălău, fost ministru al Economiei, a fost prădatăpe 18 iunie de hoți, declară surse din Poliție pentru GÂNDUL.RO!

Potrivit acestora, infractorii ar fi acționat cel mai probabil „la pont” și au sustras o sumă cash, echivalentul a aproximativ 30.000 de euro, dar și mai multe ceasuri scumpe. 

Niculae Bădălău avertiza, în luna februarie, că România va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia

Senatorul PSD Nicolae Bădălău declara, în luna februarie, că noul coronavirus va ajunge şi în România, iar în cel mult două săptămâni ţara va deveni al doilea focar de coronavirus după Italia.

Când e vorba de popor nu primează nimic şi momentul ăsta e foarte greu pentru ţară, un moment extrem de grav. Vom fi al doilea focar după Italia în Europa, în maxim două săptămâni”, a declarat senatorul PSD, potrivit Digi24.

Inchide