REPATRIEREA lui Tudor Simionov, ROMÂNUL UCIS în noaptea de Anul Nou la Londra, SE AMÂNĂ

Publicat: 28 01. 2019, 19:53

În data de 7 februarie, ofițerul de Poliție judiciară care se ocupă de caz va mai deschide o dată dosarul lui, moment în care familia lui Tudor Simionov va afla dacă primește acordul să-l poată aduce acasă.

Repatrierea va fi făcută pe banii familiei, care a refuzat ajutorul prietenilor ce se oferiseră să contribuie la strângerea celor 7.000 de euro, necesari în astfel de cazuri. Statul român nu suportă costul procedurilor de repatriere al persoanelor decedate în străinătate.

Medaliat la Campionatele Europene de canotaj, categoria Master, în 2018, Tudor Simionov a fost ucis într-un tragic incident din Londra, petrecut pe 1 ianuarie , în jurul orei 5:30. Românul era portar la un club de noapte și a încercat să oprească un grup de indivizi care voiau să intre fără invitații la o petrecere exclusivistă.

Potrivit înregistrărilor cu telefonul mobil predate de martori Poliției engleze, Tudor s-a luptat cu nouă agresori înainte de a fi înjunghiat în piept, chiar la intrarea clădirii Mayfair, una dintre cele mai scumpe locații din Londra.

De curând, presa din Marea Britanie a lansat informația că principalul suspect în cazul crimei ar fi fugit în Iordania: „Ossama Hamed și Nor Aden Hamada sunt foarte periculoși și trebuie opriți. Nu voi specula în privința locului în care ar putea fi, dar vă asigurăm că lucrăm pentru a stabili dacă încă sunt în țară sau dacă au plecat în afară. Le vom da de urmă,” a declarat Inspectorul Garry Moncrieff, citat de BBC, în momentul în care polițiștii englezi aveau primele piste.

Clubul londonez în fața căruia a fost înjunghiat mortal, în noaptea de Anul Nou, românul Tudor Simionov, care lucra ca portar și a încercat să oprească 9 indivizi violenți ce voiau să intre neinvitați, este cunoscut pentru clientela dubioasă pe care o atrage. „Cei ce nu au găsit destul alcool, droguri sau sex până la ora 3:00 vin aici,” povestește șeful unei firme de protecție și pază, care refuză să lucreze cu cei de la Park Lane.

La începutul acestei luni, publicația Daily Mail a obținut imagini noi din timpul atacului în care a murit românul.

De asemenea, publicația a stat de vorbă cu Peter Adamski, directorul firmei Prestige Protection Group, care găsea de lucru pentru Tudor Simionov sau alți tineri ce doreau să lucreze ca oameni de ordine.

„Tudor era un excelent kick-boxer, tot timpul în formă,” îl laudă Adamski. „A fost soldat în Armata Română. Îi găsisem de lucru la un hotel din centrul Londrei, de la ora 18:00 la 3:00. După aceea, s-a dus la petrecere lui Eddie Davenport de la Park Lane, să câștige un ban în plus. Nu știam ce are de gând, pentru că altfel, l-aș fi sfătuit să nu se ducă”, spune Adamski.

„Tudor începuse să lucreze pentru petrecerile lui Eddie în urmă cu o lună,” își amintește Peter Adamski. „Am mai vorbit cu el despre asta și l-am sfătuit să nu mai meargă, din cauza oamenilor dubioși care vin acolo. Dar avea de gând să se căsătorească și avea nevoie de bani”, susține șeful Prestige Protection Group.

Pe lângă cariera de canotor, românul a practicat și kickboxing-ul, sport care l-a ajutat să ia mai ușor contact cu lumea bodyguarzilor. Simionov plecase în Anglia pentru a urma cursuri de Masterat, visul său fiind acela de a deveni CEO, după cum a povestit pentru ProSport Ani Mironov.

Foto: Captură