Rețeaua politică lansează 5 întrebări esențiale pentru candidații la alegerile europarlamentare

Publicat: 25 04. 2014, 11:16

În preajma Alegerilor Europarlamentare, ONG-ul Rețeaua Politică a trimis câte un chestionar tuturor candidaților înscriși la turul de scrutin din  25 mai.

Candidații trebuie să răspundă la următoarele întrebări:

1. Sunteți de acord cu explorarea gazelor de șist pe teritoriul Europei?
R: Da / Nu

2. Sunteți adeptul unor noi reglementări în ceea ce privește libertatea Internetului?
R: Da / Nu

3. Dacă în balanța deciziilor dumneavoastră, atunci când veți ajunge în Parlamentului European veți fi nevoit(ă) să alegeți una dintre următoarele direcții:
a) Statele Unite ale Europei,
b) Identitatea națională a țărilor membre.
în ce direcție s-ar îndrepta votul dumneavoastră?
R: a) / b)

4. Sunteți de acord cu autonomia pe criterii etnice?
R: Da / Nu

5. Orice cetățean al Europei se poate simți reprezentat în Parlamentul European de către oricare dintre parlamentarii aleși. În vederea viitoarelor alegeri, sunteți de acord ca fiecare cetățean al Europei să-și poată da votul pentru oricare dintre candidați, indiferent de naționalitate sau de țară în care își are domiciliul?
R: Da / Nu

Candidații pot trimite răspunsurile lor către Rețeaua Politică la urmatoarea adresa de contact: office@reteauapolitica.ro. Acestea vor fi centralizate și vor fi făcute publice cu cel puțin trei zile înainte de alegeri.

Rețeaua Politică este o organizație independentă de expresie coerentă și acțiune inteligentă care generează și implementeaza idei politice pentru a susține România. Mișcarea și-a propus să reabiliteze valorile democratice autentice: independentă conștiinței politice și transparentă în procesul politic, care încurajează competența și participarea la politică.

Rețeaua Politică nu a înscris candidați pentru Alegerile Europarlamentare.

Legea română impune condiții prohibitive pentru cei ce au intenția să participe la astfel de alegeri – 100.000 semnături pentru candidații independenți, 200.000 semnături pentru candidații aflați pe listele de partid.

Rețeaua Politică alege în continuare să se concentreze pe mesajul pe care dorește să-l transmită în spațiul politic românesc și refuză să aloce resurse pentru procesul de strângere de semnături pe care îl consideră costisitor, birocratic, inutil și neelocvent.

Mai multe informații despre Rețeaua Politică se află pe adresa organizației: www.reteauapolitica.ro sau pe pagina de facebook: www.facebook.com/ReteauaPolitica.