România, sub semnul „epidemiei” de obezitate! Avertismentul dur al doctorului Alin Popescu: „Sportul e esențial și dacă e pandemie și dacă nu e”

Redactor:
Mihai Georgescu
România, sub semnul „epidemiei” de obezitate! Avertismentul dur al doctorului Alin Popescu: „Sportul e esențial și dacă e pandemie și dacă nu e”
România, sub semnul „epidemiei” de obezitate! Avertismentul dur al doctorului Alin Popescu: „Sportul e esențial și dacă e pandemie și dacă nu e” / Foto: Alin Popescu

Doctorul Alin Popescu, care este și medicul coordonator al Federației Române de Rugby, a tras un semnal de alarmă referitor la faptul că România are cea mai mare rată a deceselor cauzate de coronavirus din UE.

România suferă, de fapt, și de o epidemie de OBEZITATE, avertizează medicul, potrivit adevărul.ro. 6 din 10 adulți au probleme cu greutatea și 11,6% din populația adultă a României suferă de diabet. Sportul are un rol esențial în această ecuație, dar se pare că autoritățile ignoră apelul medicilor.

„Sportul e esențial și dacă e pandemie și dacă nu e”

„Mişcarea fizică nu e o rată bancară, pe care s-o întrerupi, din cauza pandemiei şi s-o reiei după şase luni! Sportul în pandemie trebuie să se subscrie unor reguli. Nu spun că e comod, dar cu puţină disciplină putem face acest lucru. Sportul e esenţial şi dacă e pandemie, şi dacă nu e. Da, ducem o viaţă stranie şi parcurgem o provocare medicală majoră, dar sportul ne vorbeşte tocmai despre importanţa imunităţii, a normoponderalităţii, a somnului bun şi odihnitor. Activitatea fizică aduce o stare de funcţionare optimă a organismului, deci şi o capacitate crescută de a lupta împotriva bolilor“, a spus medicul coordonator al Federaţiei Române de Rugby.

Odată cu reluare școlii sportul dispare din orar?

„E o aberaţie, nici nu vreau să mă gândesc la aşa ceva. Şi-aşa avem destui copii obezi, hrăniţi cu mâncare megaprocesată, care stau non-stop cu nasul în ecrane. Aşa că ar face bine ca şcoala românească să nu renunţe la sport. Va fi mai greu în sezonul rece, asta e cert. Însă pericolul sedentarismului e subestimat şi primii care greşesc aici sunt părinţii“, a continuat doctorul Alin Popescu pentru wesport.ro.

„Sporturile de echipă la copii sunt mai chestionabile – echipa e un grup şi în grup uităm mai uşor să ne protejăm şi să-i protejăm şi pe alţii. În orice caz, toate sporturile de copii vor trebui să se repornească inteligent, pentru că inactivitatea nu e bună nici fizic, dar nici psihic. Pe termen lung, nu ai cum să înlocuieşti sportul practicat corect şi temeinic cu ore online. Însă e mai mult decât nimic dacă vine din partea şcolii. Copilul îşi dă seama că şcoala îi spune că sportul nu trebuie să dispară din viaţa lui. Pe termen lung, acest lucru nu merge. Nu se poate face corect sport cu mulţi participanţi în acelaşi timp. E vorba de faptul că profesorul nu poate îndrepta mişcările, dar şi de faptul că elevii se plictisesc“, a afirmat Alin Popescu.

FOTO-ŞOC! Şi-a înşelat iubita însărcinată, cu o bombă sexy de doar 18 ani. Cum arată...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Antonescu! S-au văzut formele generoase în toată splendoarea lor
FOTO. Larisa Iordache, imagini incendiare pe Instagram! Cum arată gimnasta, la 3 ani de la...
Moment tulburător pentru a marca cinci ani de la Colectiv. Ce s-a întâmplat în București
Un fost premier, după atacurile din Franţa: ”Musulmanii au dreptul să omoare milioane de francezi”
Cum au mutat chinezii o clădire veche de 85 de ani și grea de 7.600...
Bătrână bolnavă de COVID-19, legată de pat de asistente, plină de fecale. Atenție, VIDEO cutremurător
Femeia a găsit o haină la gunoi și a decis să o păstreze fără să...
Sexul din spatele porţilor lagărului de la AUSCHWITZ era ”răsplata” naziştilor pentru deţinuţi. Existau, desigur,...
Secretul bine ascuns din vila Elenei Ceaușescu. Cum își teroriza angajații. Viclenia ei nu avea...
Alertă meteo în România. Atenție, vin ninsorile în țară din această noapte
Klaus Iohannis, DECIZIA BOMBĂ a momentului: De astăzi E GRATUIT!
15 semne că femeia te înșală. Una dintre cele mai mari „minciuni” pe care mulți...
SITUAŢIA ALARMANTĂ pe judeţe. Bucureştiul rămâne pe PRIMUL la numărul de infectări. Lista completă cu...
„Suntem două mame cu trei copii.” Când banii câştigaţi în corporaţie nu au mai fost...
Loredana Groza l-a iubit pe Ștefan Bănică Jr. Vedeta a dat cărțile pe față: ”Eram...
Inchide