Românii nu au voie să vândă tichetele de vacanță! În caz contrar, bugetarii riscă o amendă de 30.000 lei

Publicat: 25 07. 2022, 11:43
Actualizat: 25 07. 2022, 12:01
Mediafax FOTO / caracter ilustrativ

Voucherele de vacanță le oferă românilor siguranța de a merge în concediu. Însă unii beneficiari vor să le valorifice sub altă formă.

Unii dintre românii care primesc tichete de vacanță nu intenționează să le folosească pentru a-și petrece concediul la mare sau la munte, ci încearcă să obțină contravaloarea lor în bani. De aceea s-a dezvoltat o afacere a tranzacțiilor cu voucherele de concediu.

De-alungul timpului, mai mulți indivizi au încercat să-și vândă tichetele de vacanță, încercând să profite de beneficiile unui bugetar.  Companiile sau instituțiile din România le oferă angajaților tichete de vacanță, iar cu ajutorul acestora pot cumpăra atât servicii de turism, cât și vacanțe în România.

Problema constă în românii care nu respectă regulile și de aceea autoritățile au apelat la soluții.

Tranzacțiile nu sunt legale

Persoanele care sunt suspectate și prinse în urma încercării de a vinde tichetele altor persoane, riscă o amendă de aproape 30.000 de lei din partea autorităților.

De asemenea, amenda este mai mare decât valoarea voucherelor de vacanță. Bugetarilor li se oferă aproximativ 1450 lei pentru un concediu.

Din luna ianuarie până în luna mai, au fost emise 19.768.895 de vouchere de vacanță, valoarea acestora estimând suma de 190 milioane de euro, potrivit RomâniaTv.

Chiar și proprietarii de hoteluri sau pensiuni sunt conștienți de faptul că persoana care face rezervarea sau se cazează nu este una și aceeași cu cea care este îndreptățită să utilizeze tichetele de vancanță, dar din dorința de a atrage bani în afacere, acceptă și în acest fel.

La rândul lor, acești agenți economici riscă o amendă usturătoare.