Rovana Plumb a participat la pregătirea sarmalelor pentru pelerinii de la Iași

Publicat: 12 10. 2013, 20:23
Actualizat: 28 09. 2018, 19:06

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a participat sâmbătă seară, la Cantina de Ajutor Social din Iași, la pregătirea sarmalelor ce vor fi oferite luni pelerinilor după Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană, precizând că nu a mai făcut sarmale de la Crăciun, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Rovana Plumb a participat sâmbătă, la Iași, la Conferința Națională a femeilor PSD, unde a fost reconfirmată la șefia organizației, iar după eveniment a mers la Cantina de Ajutor Social din Iași, unde, alături de alte reprezentante ale PSD, a ajutat la pregătirea sarmalelor.

După ce a intrat în cantină, Rovana Plumb și-a pus șorț și bonetă, ea lucrând la pregătirea sarmalelor timp de câteva zeci de minute.

„Am venit din spirit de solidaritate. Acum în Iași sunt foarte mulți pelerini și trebuie ajutați, fiecare cu ce putem”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că nu a mai făcut sarmale de la Crăciun, adăugând că, având un program încărcat, nu prea are timp să gătească.

„Sarmale n-am mai făcut de la Crăciun. Sunt destul de discretă în bucătărie, mai ales în ultima perioadă, când am fost și foarte ocupată. Ultima dată am gătit clătite, s-a întâmplat în urmă cu trei săptămâni, când am găsit un pic de timp liber”, a spus Rovana Plumb.

Ea a fost însoțită la cantina ieșeană de mai multe reprezentante ale organizației de femei a PSD, printre care și deputatele Ana Birchall și Cristina Nichita.

Viceprimarul municipiului Iași Mihai Chirica a declarat vineri că, în acest an, la masa pelerinilor vor fi împărțite peste 65.000 de sarmale, imediat după Sfânta Liturghie de luni de la Catedrala Mitropolitană, prilejuită de Hramul Sfintei Cuvioasei Parascheva.

El a spus că va fi pregătită și o sarma uriașă, formată din 800 de sarmale obișnuite, care va fi desfăcută în fața credincioșilor.

Potrivit reprezentanților primăriei ieșene, costurile mesei pelerinilor sunt asigurate din donații și sponsorizări.

În anii anteriori, în zona în care s-au servit sarmale pe 14 octombrie, oamenii s-au îmbrâncit, jandarmii fiind nevoiți să intervină pentru a calma spiritele.

Anul trecut, în perimetrul respectiv au fost montate garduri metalice, iar polițiștii locali au permis accesul către oalele cu sarmale, în grupuri de câte 50 de persoane.

Fiecare pelerin a primit în medie cinci-șapte sarmale, în total fiind asigurate aproximativ 10.000 de porții.