Rudel Obreja cere permisiunea judecătorilor să plece din țară pentru a se trata de cancer: ”Sistemul e mai eficient afară”

Rudel Obreja cere permisiunea judecătorilor să plece din țară pentru a se trata de cancer: ”Sistemul e mai eficient afară”
Rudel Obreja / Sursa: Facebook
Publicat: 05/10/2022, 16:59
Actualizat: 05/10/2022, 17:00

Fostul președinte al Federației Române de Box, Rudel Obreja, cere permisiunea judecătorilor de a pleca din ţară, pentru a se putea trata de cancer. Potrivit avocatului său, starea de sănătate a fostului pugilist s-a agravat în ultimele trei luni, de când a fost eliberat temporar din închisoare, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul ”Gala Bute”. 

Rudel Obreja a cerut să rămână în libertate şi să aibă permisiunea să părăsească România pentru tratament. Judecătorul a rămas în pronunţare.

”Știm cu toţii, cu tot respectul pentru medicii din România şi sistemul de la noi… e mai eficient cel de afară şi asta dovedesc actele de la dosar actele medicale. Având în vedere că toată această perioadă situaţia se înrăutăţeşte e foarte clar că trebuie să găsesc şi un alt loc în care efectiv să pot să mă operez să mă tratez eficient”, a explicat Rudel Obreja, potrivit antena3.ro.

În vârstă de 57 de ani, fostul pugilist a fost eliberat temporar din închisoare fiind diagnosticat cu cancer. Durerile au devenit insuportabile, ajungând să primească și trei doze de morfină pe zi.

Pe 22 iulie, Rudel Obreja a fost lăsat să plece de la Penitenciarul Jilava, timp de trei luni, pentru a se trata, însă pare că starea acestuia este din ce în ce mai rea.

Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”

În luna aprilie a acestui an, Rudel Obreja a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, cu puțin timp în urmă, acesta mai fusese 7 luni în penitenciar.

Din păcate, fostul președinte al FRB a aflat că are cancer, iar starea sa a devenit una foarte gravă, slăbind numai puțin de 20 de kilograme. Din cauza acestui lucru instanța i-a acordat acestuia 3 luni de eliberare temporară pentru a se trata.

„Arată că petentul are dureri peste media de suportabilitate, fiindu-i administrată morfină zilnic, în data de 17.07.2022 i-a fost administrată chiar de 3 ori, mai mult, înrăutățirea stării de sănătate are loc aproape instantaneu, ori în aceste condiţii, în cazul în care el se va afla în penitenciar, procedura pe care trebuie să o urmeze pentru a beneficia de servicii medicale, este una greoaie, ceea ce ar putea duce la consecinţe tragice pentru acesta.

Arată că petentul a pierdut în greutate 20 de kg aşa cum este specificat în raportul de expertiză medico-legală, rectificând astfel ceea ce a susţinut la termenul anterior, când a menţionat că a pierdut 16 kg, apreciind că pierderea în greutate atât de dramatică se întâmplă pentru că organismul petentului nu mai poate să asimileze substanțele nutritive din mâncare, dar şi faptului că, în spital, alimentele primite nu sunt în concordanţă cu dieta pe care petentul trebuie să o respecte”, se arată în motivarea instanței, conform Fanatik.

Marinela Sarbu
Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției Mediafax. A lucrat apoi în redacțiile B1Tv citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase