S-a inventat PÂINEA care ţine mai mult de foame şi nu creşte nivelul de glucoză din sânge. Medic: „Vorbim despre un aliment extrem de sănătos”

Publicat: 26 02. 2023, 17:13
Actualizat: 26 02. 2023, 17:15
Pânie/Sursa FOTO: Pixabay

Cercetătorii britanici au inventat un nou tip de pâine. Aceasta conține o făină care ține mai mult de foame. Medicul Tudor Ciuhodaru a vorbit despre beneficiile pe care le are noul aliment pentru sănătate.

Pâinea care conține 30% făină de năut celulară a redus nivelul de glucoză din sânge cu până la 40% în comparație cu pâinea obișnuită din făină albă de grâu, arată studiul cercetătorilor britanici.

Oamenii de știință au descoperit că adăugarea făinii de năut cu celule întregi în pâine a crescut semnificativ eliberarea semnalelor de sațietate de la intestin la creier, ceea ce înseamnă că oamenii s-au simțit mai sătui după ce au mâncat.

Medicul ieșean Tudor Ciuhodaru a vorbit despre beneficiile năutului pentru sănătate.

„Năutul este folosit de vreo 7.500 de ani. Vorbim despre un aliment extrem de sănătos (…). Este un aliment extrem de util din multe puncte de vedere, pentru că pe de o parte este bogat în fibre, iar pe de altă parte este cu colesterol 0”, a spus medicul, potrivit antena3.ro.

„17 grame de fibre la 100 grame de năut înseamnă aproape asigurarea integrală a dozei de fibre necesare zilnic pentru o doamnă sau o domnișoară, și aproape undeva pe la jumate din ceea ce înseamnă doza de fibre necesare pentru un bărbat. Așa că vă dați seama, de la reglarea metabolismului, asigurarea tranzitului intestinal, a trece pe un metabolism bogat în proteine, toate acestea înseamnă de fapt un regim echilibrat”, a mai spus Tudor Ciuhodaru.

„Supa de năut, năutul în salată, humusul sunt folosite de-a lungul timpului în istorie și au fost cu beneficii importante asupra sănătății noastre”, a adăugat el.