Șapte pistoale, arme cu aer comprimat, aproape 2.000 de cartușe, ridicate de la traficanți de arme în Buzău

Redactor:
Andreea Tobias
Polițiștii au făcut trei percheziții domiciliare în județele Brașov și Ialomița la persoane bănuite de contrabandă cu arme, ridicând 7 pistoale cu glonț, o armă lungă cu glonț, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartușe de diferite calibre și 210 capse genofix.

Potrivit Poliției, perchezițiile au vizat doi bărbați, în vârstă de 20 și 47 de ani, din Buzău și Brașov, bănuiți de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

În urma perchezițiilor, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 pistoale cu glonț, o armă lungă cu glonț, două arme cu aer comprimat, 1.197 de cartușe de diferite calibre, 210 capse genofix, 750 de alice, precum și mai multe componente de armament (țevi, închizătoare, amortizoare, încărcătoare, dispozitive trăgaci), toate deținute ilegal.

Din cercetări a reieșit că, de la începutul anului 2019, bărbatul din Brașov ar fi achiziționat arme de la bărbatul din Buzău, dispozitive ce ar fi fost introduse în România, fără drept, de către cel din urmă.

În urma administrării probatoriului, cele două persoane au fost reținute și urmează a fi prezentate instanței, în vederea dispunerii măsurilor legale.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Acțiunea s-a desfășurat sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Inchide