Șase limitatoare de viteză au fost descoperite instalate ilegal pe strada președintelui CJ Arad

Publicat: 10 04. 2014, 17:48
Actualizat: 05 02. 2019, 15:01

Limitatoarele de viteză ilegale au fost construite din asfalt, pe strada numărul trei din localitatea Vladimirescu, aflată la marginea municipiului Arad, iar câțiva localnici s-au plâns Primăriei, care a dispus, joi dimineață, readucerea asfaltului la forma inițială.

Primarul comunei Vladimirescu, Ioan Crișan (PSD), a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că a fost sesizat de localnici că în una din nopțile trecute au fost instalate șase limitatoare de viteză pe partea carosabilă.

„Acolo erau deja două limitatoare puse de noi, dar cineva a mai pus peste noapte șase și s-au făcut opt. Sunt puse la o distanță de circa o sută de metri unul de altul. Vă dați seama că se circulă greu, mai ales dacă e vizibilitate redusă și dacă nu știi de ele, riști să îți strici mașina. Am dispus să fie scoase imediat”, a declarat primarul.

Conform sursei citate, unii localnici suspectau că președintele CJ, Nicolae Ioțcu (PDL), care locuiește pe strada respectivă, ar fi dispus montarea limitatoarelor, însă acesta, contactat de corespondentul MEDIAFAX, a negat.

„Nu am nicio legătură cu aceste amenajări ilegale. Drumul este al Primăriei Vladimirescu, Consiliul Județean nu ar putea să lucreze acolo. Oricum, era nevoie de autorizații pentru astfel de lucrări”, a declarat Ioțcu.

Primarul a spus că a anunțat Poliția din localitate despre această lucrare ilegală și s-a constatat că limitatoarele au fost montate de o firmă specializată în astfel de lucrări.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, patronul firmei a declarat că limitatoarele „au fost montate gratuit la cererea unor localnici care s-au plâns că mașinile circulă cu mare viteză”. El a refuzat însă să spună cine a comandat lucrarea, spunând că nu-și amintește și că nu a fost semnat un contract, fiind „un bonus pentru localnici”.

Cercetările sunt continuate de Poliția Vladimirescu.