Scandal cu topoare la liceul VIP-urilor din Capitală. Bătăușii au luat cu asalt poarta de la „Jean Monnet”

Scandal cu topoare la liceul VIP-urilor din Capitală. Bătăușii au luat cu asalt poarta de la „Jean Monnet”
În noiembrie 2002, un fost cadru militar a detonat o grenadă în curtea Liceului „Jean Monnet”/Sursa/Mediafax Foto
Publicat: 22/02/2022, 13:06
Actualizat: 22/02/2022, 14:11

Un grup de tineri înarmați cu arme arme albe ar fi atacat, luni, Liceul „Jean Monnet” din centrul Capitalei. Sacandalagiii ar fi venit la unitatea de învățământ pentru a se răzbuna pe un elev de clasa a IX-a. Incidentul a fost la un pas să degenereze, după ce mai mulți dintre elevi s-ar fi mobilizat și ar fi intenționat să se încaiere cu agresorii.

Incidentul ar fi avut loc în jurul orei 18.00, când la poarta liceului din cartierul Primăverii ar fi apărut un grup de aproximativ 10-15 persoane, dintre care una ar fi agitat un topor.

Gheorghe Anghel, care susține că este părintele unor copii care învață la școli din Sectorul 1, a relatat, într-o scrisoare transmisă pe adresa redacției că, în seara zilei de luni, un grup de persoane ce păreau să aibă intenții violente a venit la poarta liceului.

Vă scriu în urma incidentului care a avut loc la Liceul „Jean Monnet” în data de 21 februarie, la ora 17.45-18.00. Un grup de 10-15 persoane, care aveau asupra lor și un topor, au venit la poarta liceului cu scandal, asteptând pe cineva care învață la acest liceu sa iasă și să îl bată sau să îi bată. Pentru ca s-au alertat cei din școală, elevii vizați de bătaie s-au ascuns și nu au mai ieșit, agresorii au lovit de mai multe ori cu toporul în gard și au trecut la amenințări. Copiii au fost pur și simplu îngroziți, nu e posibil ca la un liceu cu pretenții din Sectorul 1 să se ajungă la așa ceva”, a scris Gheorghe Anghel.

Potrivit unor surse apropiate unității de învățământ, un elev în de clasa a IX-a ar fi avut o relație amoroasă cu o colegă de vârsta lui, care, la rândul ei ar fi ar fi fost iubita unui adolescent ce ar locui în cartierul Colentina.

Rănit în dragoste, băiatul și-ar fi adunat mai mulți prieteni și ar fi mers însoțit de aceștia să-l aștepte pe cel care i-ar fi suflat prietena.

Sursele citate au precizat că baiatul căutat s-ar fi speriat și s-ar fi ascuns, însă, colegii săi s-ar fi mobilizat și ar fi încercat să se ia la bătaie cu grupul intrușilor.

În cele din urmă, agresorii ar fi plecat în momentul în care au înțeles că agentul de pază a anunțat Poliția, nu înainte, însă, să lovească, de mai multe ori, cu toporul, gardul liceului.

Potrivit polițiștilor, agentul de pază nu ar fi sunat la 112 ci l-ar fi contactat, pe tefonul mobil, pe unul dintre polițiștii Secției 1. Acesta din urmă și-a alertat imediat colegii, care au intervenit cu mai multe echipaje, însă nu au mai găsit pe nimeni la fața locului.

Gheoghe Anghel susține că, împreună cu mai mulți părinți, ar fi discutat cu directorul Liceului „Jean Monnet”, pentru a căuta soluții legate de îmbunătățirea siguranței copiilor.

Aproape săptămânal, în școlile din Sectorul 1 se întamplă câte un eveniment de genul celui de mai sus: bătăi, vandalism, furturi, agresiuni sexuale, care de frică și de rușine nu sunt reclamate la Poliție, nu mai vorbesc de bullying, care pentru unii, poate părea ceva banal, dar care poate timora și frustra copiii pe viață. Văzând că toate aceste evenimente s-au înmulțit, am mers împreună cu câțiva părinți la conducerea școlii și am sesizat toate aspectele de mai sus, cerând asigurarea corespunzatoare a pazei”, a mai spus părintele.

Peste 600 de agenți de pază au fost concediați

În ultima perioadă, peste 600 de agenți de pază care asigurau securitatea școlilor din Sectorul 1 au fost concediați, iar echipajele de intervenție au fost eliminate.

Liceul „Jean Monnet”, este cunoscut drept „liceul VIP-urilor”. De-a lungul vremii aici au învățat copiii majorității politicienilor de top dar și cei ai milionarilor care locuiesc în zonă.

În data de 6 noiembrie 2002, liceul „Jean Monnet” a fost ținta unui atac terorit. Dragoș Ciupercescu, un fost cadru militar, a detonat o grenadă defensivă în curtea liceului. Acesta intenționa să-i omoare pe copiii lui Adrian Năstase, care, în calitate de premier, ar fi refuzat să-l primească în audiență.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Epidemie de singurătate printre părinți, dezvăluie un studiu din SUA