FOTO| Profesor de la Liceul „Jean Monnet” din Bucureşti, scene erotice cu o elevă în faţa colegilor. Reacția conducerii

FOTO| Profesor de la Liceul „Jean Monnet” din Bucureşti, scene erotice cu o elevă în faţa colegilor. Reacția conducerii
Sursă foto:Click.ro
Publicat: 25/11/2021, 14:54
Actualizat: 25/11/2021, 14:56

Un profesor de la Liceul „Jean Monnet” din Capitală a fost filmat la o petrecere cu adolescenți în timp ce dansa și mima scene erotice cu o elevă în vârstă de 16 ani de la același liceu, relatează Click.ro. Profesorul a demisionat, iar Poliția Capitalei a anunțat că a început verificări în acest caz.

„Cu privire la imaginile difuzate în grupuri de socializare, privind un eveniment privat, în care se prezumă și participarea unui cadru didactic, Secția 1 Poliție a declanșat verificări în vederea stabilirii situației de fapt și de drept”, a anunțat Poliția Capitalei.

Potrivit Click.ro, profesorul de muzică Sorin Apostol Dumitrescu, costumat în pantaloni mulaţi, mimează scene erotice cu o elevă din același liceu, în aplauzele mai multor elevi care asistă la acest spectacol. Ulterior, filmulețul a ajuns pe contul unei rețele de socializare care aparține unei eleve din liceu.

Directoarea adjunctă a liceului, Diana Răducanu, a anunțat că profesorul în cauză şi-a dat demisia invocând ”o confuzie”.

Este singura afirmaţie pe care a făcut-o în demisie. Am luat act în Consiliul de Administraţie şi am anunţat-o la inspectorat. Demisia a trimis-o duminică prin e-mail şi luni a depus-o scris”, a afirmat Diana Răducanu.

Directoarea Liceului Jean Monnet, Tudoriţa Codreanu, spune că profesorul respectiv era suplinitor, și nu era titular la unitarea de învățământ.

Profesorul de muzică nu era titular la noi la liceu, ci suplinitor, a venit în această toamnă în locul unei colege care, din motive medicale, şi-a luat o jumătate de normă”, a explicat directoarea.

Ce spune Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti

„Profesorul respectiv şi-a dat demisia fără să dea detalii şcolii, spunând doar este o confuzie şi că face acest gest – respectiv îşi înaintează demisia – pentru că nu vrea ca imaginea şcolii să fie afectată. M-am uitat pe filmuleţ, în acest moment nu ştim de unde provin copiii, în ce cadru s-a întâmplat. În acest moment, postul profesorului este vacant”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Larisa Gojnete pentru Adevărul.

Nu este primul scandal în care este implicat liceul Jean Monnet. În 2011, Dan Octavian Visan, profesor de sport la Liceul Jean Monnet, a fost acuzat de o elevă de viol. Acesta a fost condamnat la 3 ani si jumătate de închisoare cu suspendare pentru că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă minoră. (DETALII AICI)

Tot în 20111, două eleve de la  la Liceul „Jean Monnet” erau reclamate la Poliţie că au furat pe 1 Decembrie un telefon şi o cameră de fotografiat de la nişte studente. Celor două fete le-au fost întocmite dosare penale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase