Scandal la Spitalul CF Witting. Medic concediat fiindcă a demascat lipsurile din instituție!

Publicat: 21 08. 2020, 12:49
Scandal la Spitalul CF Witting. Medic concediat fiindcă a demascat lipsurile din instituție! / Sursa FOTO: https://romania.europalibera.org

Scandal uriaș la Spitalul CF Witting, din Capitală, în urma concedierii medicului Alexandru Gâdea. Din ce susține Federația „Solidaritatea Sanitară”, reputatul doctor a fost demis deoarece și-a permis să demaşte lipsurile existente în acest spital suport Covid-19! Despre dr. Alexandru Gâdea se știe că este liderul Sindicatului „SALUS” din Spitalul CF Witting, sindicat afiliat la Federaţia „Solidaritatea Sanitară”.

„Dr. Gâdea Alexandru este cel care a indicat public problemele cu care se confruntă salariaţii din acest spital, în condiţiile în care unitatea sanitară a fost mobilizată în lupta împotriva Covid-19”, se precizează într-un comunicat de presă.

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” solicită Executivului să intervină ferm în acest caz, astfel ca guvernanţii să demonstreze că nu le este indiferentă sănătatea salariaţilor care lucrează cu cazuri Covid.

Motivul oficial pentru care dr. Gâdea a fost demis

Pe de altă parte, conducerea Spitalului CF Witting este acuzată că a ascuns adevăratul motiv al concedierii medicului: „Pentru a încerca să ascundă faptul că este vorba de o concediere ce a fost determinată de reacţia publică pe care a manifestat-o dr. Gâdea Alexandru, conducerea unităţii a invocat un motiv halucinant pentru destituirea sa – desfacerea de drept a contractului individual de muncă în baza art. 56, alin. 1, lit. g din Codul Muncii. Temeiul juridic invocat (retragerea „de către autorităţile sau organismele competente a avizelor, autorizaţiilor ori atestărilor necesare pentru exercitarea profesiei”) este contrazis flagrant de realitate, dr. Gâdea Alexandru având autorizaţia de liberă practică de la organismul profesional”.

Organizaţia sindicală consideră că demiterea cadrelor medicale care au risc crescut de mortalitate este un abuz flagrant şi o măsură discriminatoare. „Situaţia este cu atât mai aberantă în condiţiile în care măsura pe care Guvernul, Ministerul Sănătăţii şi managerii unităţilor trebuiau s-o adopte în astfel de cazuri este protejarea tuturor salariaţilor aflaţi la risc. Concedierea salariaţilor care au risc crescut de mortalitate din cauza vârstei sau a comorbidităţilor este un abuz flagrant, protecţia la care au dreptul legal fiind înlocuită de o măsură discriminatorie”, se precizează în comunicat.