Schimbare majoră, în noul an școlar! Ce nu vor mai face elevii, lunea și vinerea / Ghiozdanele vor avea limită de greutate

Publicat: 31 08. 2020, 16:01
Actualizat: 31 08. 2020, 17:54
Începerea noului an școlar: DSP anunță astăzi scenariul în care se situează fiecare oraș!

Elevii nu vor mai da teze sau lucrări de control în zilele de luni și vineri, ci doar în zilele de marți, miercuri sau joi, conform unui ordin al ministrului Sănătății, publicat în Monitorul Oficial.

”Tezele și lucrările de control planificate nu se stabilesc în prima și în ultima zi din săptămâna școlară și nici în două zile școlare consecutive”, menționează ordinul ministrului Sănătății, potrivit site-ului portalinvatamant.ro, citat de Libertatea.

Potrivit sursei citate, într-o săptămână nu pot fi date decât maximum două teze, mai precis în zilele de marți și de joi. Asta pentru că luni și vineri nu se mai dau teze, iar miercuri este ziua „liberă” obligatorie.

„Se evită planificarea unui număr mai mare de două teze pe săptămână, iar pentru clasele la care sunt prevăzute numai două teze se planifică o teză pe săptamână”, se mai specifică în ordinul ministrului Sănătății.

Potrivit aceluiași Ordin, ghiozdanul nu trebuie să fie mai greu de 10% din greutatea elevului. Noul an școlar va începe pe 14 septembrie.

Gabriela Firea anunță un program amplu de testare anti-COVID în școli: ”Elevii trebuie să se întoarcă în bănci”

Primarul general, Gabriela Firea, a convocat, luni, Comandamentul de urgenţă pentru a analiza situația începerii anului școlar.

În cadrul ședinței, edilul a precizat că elevii trebuie să se întoarcă la școală, anunțând totodată un program amplu de testare în școli. „Putem face 5000 de teste pe zi”,  precizat edilul.

Este nevoie ca elevii să se întoarcă pe băncile școlii, dar în anumite condiții. (…) Ce putem să facem noi, concret? Cum putem sprijini acest demers comun și efort comun pentru a fi cât mai puține contaminări în situația dată? În primul rând, vreau să vă anunț că Primăria Capitalei prin ASSMB demarează cel mai amplu program de testare în mediul școlar, unic până acum în țara, care corespunde practic programelor similare din întreaga Europă care au dat un succes foarte mare. (…) Concret, toate cadrele didactice din București se pot testa gratuit. Practic, am pregătit teste pentru 17.000 de persoane, reprezentând personalul din unitățile de învățământ, inclusiv personalul auxiliar”, a precizat Gabriela Firea, care a anunțat și alte măsuri.

Autorităţile au decis! Câte ore pe zi vor petrece copiii la şcoală din toamnă?

Ministerul Sănătăţii a emis noi reguli pe care autorităţile trebuie să le pună în practică, odată cu începerea anului şcolar, la 14 septembrie. Mai exact, elevii vor sta la şcoală între 3 şi maximum 7 ore.

Care este greutatea maximă a ghiozdanului cu care copilul merge la școală, câți copii pot fi într-o sală de clasă și numărul de ore pe care elevii îl petrec zilnic la școală sunt o parte dintre regulile și recomandările prevăzute într-un ordin al Ministerului Sănătății prin care sunt aprobate normele de igienă din creșe, grădinițe, școli, licee, colegii, școli profesionale, universități etc.