„Secrete” din industria sexului din România, dezvăluite de un jurnalist britanic. „Dacă fata arată bine, atunci ai un ATM… un bancomat”

Publicat: 15 10. 2014, 21:48

După ce în urmă cu puțin timp a prezentat un reportaj despre persoanele fără adăpost din București, jurnalistul britanic Paraic O’Brien, de la Channel 4, a realizat recent un nou material în România. De data aceasta, O”Brien a mers la Iași, unde a reușit să pătrundă în lumea întunecată a prostituției.

În tot demersul său, bărbatul a stat de vorbă cu un proxenet, care, sub protecția anonimatului, nu s-a sfiit să-i dezvăluie câteva dintre secretele „meseriei”.

„Am stabilit să ne întâlnim în fața unui hotel din Iași, în apropiere de granița cu Moldova”, a povestit O”Brien. „Am urcat în mașina sa, a pornit radioul și apoi ne-am început călătoria în mintea unui traficant de sex. Plimbându-ne pe străzile orașului, ne-a arătat apartamentele unde ducea femeile, taxiurile pe care le foloseau pentru a le transporta pe ele și pe clienții lor”, a adăugat el.

La o primă vedere, proxenetul inspira încredere. Nimic din aspectul sau comportamentul său nu îi trăda „secretul”, a povestit jurnalistul: „Avea vreo 25 de ani, arăta bine, era bine îmbrăcat, îngrijit. Ne-a spus că nu bea și nu se droghează. Era împlicat într-o relație serioasă. Îți inspira încredere, căldură, te făcea să fii relaxat în fața lui – un manipulator desăvârșit. Nu aveai ce face, începea să îți placă”.

Așa și reușesc să atragă fetele: „le sunt mai întâi iubiți, apoi le devin șefi”, a relatat O”Brien. „Dacă fata arată bine, atunci ai un ATM… un bancomat”, i-a povestit proxenetul care și-a „extins activitatea” în Spania, Italia și Austria.

„Dacă o fată se plânge Poliției, spui că e iubita ta. Dacă face însă plângere și a doua oară, atunci vei avea probleme(…) Și cum te asiguri că nu se va întâmpla asta?, am întrebat. Le speli pe creier… doar cu vorbe. E suficient să le spui doar ce pot face cu toți banii pe care i-ar câștiga, mi-a răspuns el”, se mai precizează în reportaj.

Bărbatul a explicat însă că, în ciuda tuturor acestor lucruri, nu se simte vinovat pentru ceea ce face: „Nu oblig pe nimeni. Când o fată provine dintr-o familie mare, tatăl bea și își bate nevasta. Ești sărac, vrei să scapi de viața asta. Atunci, alegi cea mai eficientă metodă pentru a face asta”, a spus proxenetul în cele din urmă.