Sectorul din București unde oamenii „trăiesc” mai ceva ca în Japonia: Cutremur de 5 ore pe zi! „Cum putem să trăim așa?” / „Au crăpat pereții!”

Publicat: 28 11. 2020, 07:31
Actualizat: 28 11. 2020, 09:22
Sectorul din București unde oamenii „trăiesc” mai ceva ca în Japonia: Cutremur 5 ore pe zi! „Cum putem să trăim așa?” / „Au crăpat pereții!” / Sursă FOTO: captură Digi24

Într-un sector din București oamenii trăiesc un adevărat coșmar în fiecare zi și totul din cauza unui șantier în lucru din cauza căruia viața locuitorilor s-a schimbat radical – mai multe mașini sfărâmă betonul de la o fostă fabrică iar cei care locuiesc în apropiere simt cum se cutremură pământul sub ei. Și asta este doar una dintre probleme!

Strada Zarzărilor din Sectorul 3 al Capitalei parcă s-a mutat peste noapte în Japonia, unde cutremurele sunt la ordine zilei. De când a fost deschis șantierul de la o fostă fabrică și mașinile de concasare au fost puse în funcțiune, locuitorii nu mai au pace, potrivit Digi24.

Ca în Japonia pe ostradă din Sectorul 3: Cutremur 5 ore pe zi!

Pe lângă faptul că se cutremură strada, locuitorii susțin că li s-au crăpat pereții în casă iar aerul este irespirabil, plin de praf și nisip.

„Aud zgomote foarte puternice, se mișcă caloriferele și au început să și crape pereții (…) Uitați, au crăpat pe ambele colțuri, și acolo. Acolo e mai mult de un metru, un metru jumate (…) Uitați cum a crăpat, a căzut tot pământul, l-am scos de 5-6 ori până acum și se tot duce sub fundația casei”, a povestit Virgil Crăciun.

Unii locuitori s-au văzut nevoiți chiar să plece de acasă pentru a scăpat de calvar.

„Cutremur, cutremur, mai mult de cinci ore pe zi”

„Zgomotul și trepidația asta, care e cutremur, cutremur, mai mult de cinci ore pe zi, mă înnebunise, am plecat de câteva ori de acasă. Pur și simplu toate ușile și geamurile, stăteai în picioare și simțeai”, a povestit o femeie.

O altă problemă cauzată de șantier este aerul irespirabil, îmbâcsit de praf și nisip.

„Trag direct în plămâni praful care e în aer”

„Uitați stratul de nisip. Ăsta nu este praf, eu nu am fost cu ea pe câmp, eu sunt în București, la 5 km de centrul Bucureștiului! Cum putem să trăim așa? Trag direct în plămâni praful care e în aer”, a mai relatat o altă locuitoare din zonă.

O altă femeie este de părere că „s-a ajuns la o limită la care nu se mai poate”.

„Zboară praful ca în deșert”

„Când bate vântul, după 5 minute de stat afară, te mănâncă ochii, nu se poate sta. S-a ajuns la o limită la care nu se mai poate! Într-adevăr, hai, e zgomot, înțelegem, e șantier, dar nu aduci tu un utilaj de concasare a betonului la 20 de metri de locuințele oamenilor, fără nicio protecție. Zboară praful ca în deșert”, a povestit Manuela Apostol pentru sursa citată.

Șantierul a fost vizitat de o echipă a Gărzii de Mediu care a făcut verificări și a găsit mari nereguli.

Ce nereguli au găsit autoritățile pe șantier

„S-a constatat că se desfășurau activități de demolare, respectiv concasare asfalt fără a fi luate toate măsurile necesare protecției mediului înconjurător și a aerului. Nu exista o rampă de spălare roți, nu existau puncte de umectare a șantierului. În momentul de față societatea riscă o sancțiune contravențională cumulată de 75 de mii de lei”, a declarat Andrei Corlan – consilier comisar general la Garda de Mediu.

De asemenea, Primăria Sectorului 3 a anunțat că a trimis o echipă de polițiști locali iar muncitorii nu au putut prezenta o autorizație pentru organizarea de șantier iar patronul a fost citat. Dacă nu va prezenta documentul respectiv, acesta riscă încă o amendă de până la 100 de mii de lei.