Serviciu Google care permite explorarea virtuală a adâncului oceanelor

Publicat: 15 02. 2012, 16:23
Actualizat: 25 03. 2012, 22:37
Google a lansat, luni, în prezența fostului vicepreședinte american Al Gore, serviciul Ocean in Google Earth, care le permite utilizatorilor să exploreze virtual adâncurile oceanelor.

Google a lansat, luni, în prezența fostului vicepreședinte american Al Gore, serviciul Ocean in Google Earth, care le permite utilizatorilor să exploreze virtual adâncurile oceanelor, informează AFP.

Serviciul Ocean in Google Earth le permite utilizatorilor să exploreze virtual lumea din adâncurile oceanelor, pe care o pot vedea prin intermediul imaginilor 3D, ei având și posibilitatea de a accesa conținuturi informative realizate de oceanografi.

La aproape patru ani după lansarea Google Earth, aplicație care le permite utilizatorilor să vadă orașe din întreaga lume, iar apoi să exploreze galaxii din univers, noua aplicație permite explorarea a zeci de kilometri din adâncul oceanelor.

Ocean in Google Earth a fost lansat la San Francisco Academy of Sciences, luni, în prezența fostului vicepreședinte american Al Gore, a oceanografului Sylvia Earle și a oficialilor Google.

"Folosind această versiune a Google Earth putem explora oceanele lumii, care acoperă aproape trei sferturi din planetă și putem descoperi noi minuni", a declarat Gore, laureat al Premiului Nobel pentru lupta sa împotriva schimbărilor climatice.

Gore a precizat că, prin intermediul noii aplicații Google, oamenii pot observa, de asemenea, cum părți ale planetei s-au modificat în timp din cauza intervenției umane. "Este un instrument educațional foarte puternic. Sper că oameni din toată lume vor folosi Google Earth pentru a conștientiza criza în care se află mediul", a mai precizat Gore.

Google Earth le permite internauților să acceseze informații despre diverse creaturi care viețuiesc în adâncul oceanelor și să vadă diverse videoclipuri despre viața acestora. Utilizatorii pot, de asemenea, să aleagă să înoate virtual în ocean ca și cum ar fi rechini, delfini sau broaște țestoase. Totodată, ei pot urmări diverse animale din ocean și pot vedea modul în care își manifestă diverse funcții.

Lansarea serviciului Ocean in Google Earth a fost inspirată parțial de o remarcă făcută de oceanograful Sylvia Earle și adresată directorului Google Maps and Earth, John Hanke.

Mediafax