Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Vadim Tudor, scos din biserică și dus la cimitir

Publicat: 17 09. 2015, 10:47

Sute de persoane s-au adunat, joi dimineață, la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou” din Capitală, unde marți a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Corneliu Vadim Tudor. Oamenii, unii dintre ei veniți și din provincie, au adus flori, au aprins lumânări și au transmis condoleanțe familiei.

În jurul orei 10.00, un sobor format din 16 preoți a oficiat o slujbă religioasă, după care sicriul a fost scos din lăcașul de cult, în aplauzele celor prezenți.

Ulterior, sicriul a fost pus într-un autoturism pe care se află mai multe coroane de flori, cortegiul funerar oprindu-se pentru câteva minute în fața Parlamentului, unde mai mulți preoți au rostit o rugăciune.

Corneliu Vadim Tudor va fi înmormântat la Cimitirul Ghencea Civil, cu onoruri militare.

Pe de altă parte, la biserică a avut loc și un incident, o parte din participanți fiind nemulțumiți că nu li s-a permis accesul în curtea bisericii, unde se aflau doar membrii familiei și apropiații lui Vadim Tudor.

De marți, când sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Vadim Tudor a fost depus la Biserica „Sfântul Gheorghe Nou”, mii de oameni au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Preotul paroh Emil Cărămizaru spunea, miercuri, că Vadim Tudor a dorit să fie depus în Biserică „Sfântul Gheorghe Nou”, a marelui martir și sfânt Constantin Brâncoveanu, întrucât la acest lăcaș „a fost prohodit” și Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889.

Conducerea Senatului a respins, marți, solicitarea soției lui Corneliu Vadim Tudor ca sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului senator să fie depus în holul Camerei legislative.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în București, era scriitor, politician și jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European și fost senator.