Situație dramatică la Spitalul Universitar din București. Ministrul Sănătății anunță că medicii de pe ATI nu mai vor să intre în sala de operații

Publicat: 15 03. 2018, 21:04

„Am primit niște informații referitoare la medicii de pe secția Anestezie Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Municipal Universitar București, care au declarat că nu vor mai intra în sălile de operații datorită regulamentului aplicării sporurilor. Mă voi duce mâine să am o discuție cu dânșii. Eu cred că au fost greșit informați, nu au făcut niște calcule corecte, exacte. Sunt convinsă că discutând cu dânșii vom reuși să clarificăm problemele pentru că asta știu să fac, să le explic cum am făcut anexa 10 ( din regulamentul sporurilor – n.r.) pentru că este mărul discordiei”, a spus ministrul Pintea, la o emisune a B1 TV.

Anterior, ministrul Sănătății anunțase că sporurile rămân plafonate la 30%, chiar dacă sindicaliștii au amenințat cu greva generală, subliniind faptul că legea nu este negociabilă și că veniturile nete au crescut în sistemul sanitar, însă poate această creștere, într-adevăr, nu a fost distribuită echitabil pe categorii profesionale.

Sindicatul Sanitas a anunțat că în zilele de 17, 22 și 29 martie va picheta sediile ministerelor Muncii, Sănătății și Finanțelor, urmând ca după 25 aprilie să intre în grevă generală.