Un tânăr dispărut într-o pădure de lângă București a fost căutat 11 ore de polițiști. S-a rătăcit după ce a crezut că este urmărit de o fantomă uriașă

Un tânăr dispărut într-o pădure de lângă București a fost căutat 11 ore de polițiști. S-a rătăcit după ce a crezut că este urmărit de o fantomă uriașă
FOTO - Caracter ilustrativ: Facebook/Poliția Română
Publicat: 13/09/2021, 17:52
Actualizat: 13/09/2021, 18:53

Un tânăr care a sunat disperat la numărul de urgență 112 și anunțat că s-a rătăcit într-o pădure din apropierea Capitalei, susținând că este urmărit de „o creatură înaltă de trei metri, îmbrăcată în alb și cu gheare”, a fost căutat timp de aproximativ 11 ore de polițiștii ilfoveni. Căutările au fost dificile în condițiile în care reprezentanții STS nu au putut să localizeze persoana care a sunat la 112, iar coordonatele transmise echipelor de salvatori se întindeau pe întreaga suprafață a pădurii.

Potrivit unor surse judiciare, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 03.00, un bărbat a sunat numărul de urgență 112 și a spus că s-a rătăcit în pădurea Pustnicu, unde este urmărit de o persoană necunoscută, înaltă de aproximativ trei metri, care poartă haine de culoare albă și are gheare lungi și ascuțite.

Polițiștii au declanșat imediat o amplă operațiune de căutare, dar pentru că bărbatul care cerea ajutor nu putea spune unde se află, au apelat la Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) pentru localizarea acestuia după semnalul telefonului mobil.

La șapte ani de la tragedia din Apuseni, unde Aura Ion, în vârstă de 23 de ani și cunoscutul pilot Adrian Iovan au murit după ce au fost găsiți prea târziu din cauza faptului că STS nu i-a putut localiza, la fel s-a întâmplat și în cazul tânărului care s-a pierdut în pădurea Pustnicu.

Bărbatul a fost localizat pe o suprafață de câțiva kilometri pătrați

Surse din Poliție au dezvăluit, pentru Gândul, că datele primite de la Serviciul de Telecomunicații Speciale au fost impracticabile, pentru că persoana căutată a fost indicată pe o suprafață de câțiva kilometri pătrați.

Cum, la un moment dat, bărbatul căutat a renunțat să mai răspundă la telefon, acesta a fost găsit de polițiști, în pădure, abia a două azi, în jurul orei 14.00. Acesta era în stare bună și a explicat că lucrează ca ospătar la un restaurant din zona pădurii Pustnicu. Tănărul susține că ar fi consumat alcool, vineri seară, după care a intrat în pădure, însă s-a rătăcit după ce ar fi avut impresia că este urmărit de o siluetă albă, înaltă de 3 metri, care avea gheare.

Mai apoi, după ce și-ar fi dat seama că este singur, s-ar fi culcat, doborât de oboseală, la rădăcina unui copac. A doua zi, s-a trezit târziu și, complet dezorientat, a pornit, fără adresă, prin pădure, până când, în jurul orei 14.00 a fost găsit de echipele de căutare ale IPJ Ilfov.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția Capitalei și Inspectoratul General al Polițieiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase