AURA ION, studenta care a murit „cu lacrimile înghețate pe obraz”, înmormântată cu onoruri militare

Publicat: 28/01/2014, 21:52
Actualizat: 30/07/2014, 19:23

Sute de oameni s-au adunat în joi dimineață la Cimitirul Ghencea Militar III pentru a-i aduce un omagiu Aurei Ion, studenta de la Institutul Medico-Militar din București care a murit în accidentul aviatic din Munții Apuseni. Colegi de facultate, prieteni, rude, militari, dar și oameni veniți din alte orașe, care nu au cunoscut-o niciodată, au venit să participe la cermonia de înmormântare care a avut loc joi. Alături de Aura, s-au aflat și cei care i-au fost alături în ultimele sale clipe: Gheorghe Giurgiu, Gheorghe Trif și Argentin Todea, cei trei localnici din Horea care au ajuns primii, înainte echipelor de salvare, la locul accidentului.

În timpul funeraliilor, fosta sa colegă și prietenă, Simona Bălășescu, i-a adus un ultim omagiu, ținând un discurs emoționant în fața mulțimii.

„Aura era vocea rațiunii. Era cuvântul care te alina, te dojenea, dar totdeauna era inima care era alături de tine, printr-o sinceritate simplă, deși cuvântul care o caracteriza era complexitatea. Iubea să cunoască, să știe și să cuprindă, să pună întrebări și să primească răspunsuri care să-i hrănească setea de cunoaștere. Iubea liniștea, iubea iubirea și visa la o iubire ca-n povești. Când simțea că oboseala și stresul își făceau simțită prezența, când era plină de îndoieli și de semne de întrebare, se retrăgea din atenția publicului. Așa cum îi plăcea să spună, suntem înconjurați de frumos, de muzică, de familie și de cărți. Și-a slujit cu devotament patria, încununându-și parcursul cu jertfa supremă. Prin jertfa făcută, Aura nu este doar un exemplu demn de urmat ce se va pierde în neant în timp, ci eroina unei națiuni care ne-a arătat ce înseamnă sacrificul suprem”, a spus, printre lacrimi, fosta colega a Aurei.

„Dumnezeu s-o ierte, nu te vom uita niciodată!”, au fost ultimele cuvinte transmise de colegii ei.

Aura Ion, care urma să împlinească 24 de ani la sfârșitul lui martie, a fost condusă pe ultimul drum cu onoruri militare, de familie, de prieteni, dar și de oameni care n-au cunoscut-o. „Era un îngeraș! Am văzut tragedia la televizor și am venit s-o văd și eu, că am și eu o fată”, spunea, vizibil afectată, o femeie venită din Mehedinți pentru a aduce o floare la mormântul tinerei care a murit cu lacrimile înghețate pe obraz.

Printre participanții la ceremonie s-a numărat și ministrul Apărării Mircea Dușa. Aura Ion a fost avansată post mortem la gradul de locotenent.

Originară din Merișani, județul Teleorman, Aura Ion a crescut într-o familie cu patru copii, surorile ei alegând facultatea de Arte. Și-a dorit de mică să devină medic și să îmbrace haina militară, așa că, în 2009, a fost admisă la Institutul Medico-Militar București în 2009. Din devotament și pasiune pentru profesia de medic, a petrecut un an într-o unitate militară pentru a se acomoda mai bine cu rigorile domeniului pentru care a optat. Nu era forțată să facă această alegere, având în vedere că avea locuință în București, spun apropiați ai tinerei pentru gândul.

Era genul de persoană care nu trecea neobservată, dar care știa să se retragă atunci când avea îndoieli și semne de întrebare. Devotată și silitoare, Aura Ion a participat, ca voluntar, la numeroase activități medicale, operația de prelevare de organe de la Oradea urmând să fie a doua de acest tip.

Aura Ion și pilotul Adrian Iovan au murit luni, în accidentul aviatic produs în Munții Apuseni. Deși necunoscută până în urmă cu patru zile, studenta la medicina a stârnit un val de emoții și reacții pe rețelele de socializare, toate de susținere și de apreciere.

MEDIAFAX FOTO// SILVIU MATEI

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului