Tânărul din Satu Mare, care a accident mortal o copilă de 13 ani, scapă de închisoare

Publicat: 11 10. 2022, 16:21
Actualizat: 11 10. 2022, 16:23

Tânărul din Satu Mare, care acum doi ani a accidentat mortal o fată de 13 ani care traversa strada pe trecerea de pietoni, a scăpat de pedeapsa cu închisoare. Când s-a produs tragedia, băiatul avea 18 ani. Acesta a fost condamnat la doi ani cu suspendare.

Tragedia a avut loc în luna august a anului 2020. În timp ce traversa regulamentar pe o stradă din Satu Mare, o copilă de 13 ani a fost lovită mortal de un șofer de 18 ani. În urma accidentul, copila nu a mai putut fi salvată, iar medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Șoferul mergea cu o viteză de 47,5 km/h, iar accidentul ar fi putut fi evitat.

Acesta le-a povestit judecătorilor că ar fi fost orbit de soarele puternic, iar când a ajuns la presemnalizarea trecerii pentru pietoni a redus ușor viteza. A mai precizat că în timp ce rula pe trecerea pentru pietoni a văzut că din dreapta vine o persoană, pe care a auzit și simțit ă a lovit-o cu partea dreaptă față, nu a preluat-o pe capotă, aceasta căzând în lateral dreapta, pe carosabil, moment în care a frânat brusc, oprind autoturismul pe banda a doua. După ce a auzit că a fost efectuat apel la 112, tânărul a urcat din nou în autoturism și l-a mutat pe prima bandă pentru a nu încurca traficul, cu toate că acest lucru constituie o infracțiune.

Conform PresaSM, băiatul a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, firma de asigurare trebuie să achite membrilor familiei daune morale în valoare totală de 140.000 de euro.