Toader O PROVOACĂ pe fosta adjunctă a lui Kovesi: Mai considerați benefice protocoalele?

Publicat: 10 04. 2019, 13:10

Toader s-a referit la afirmațiile făcute anterior de procurorul Scutea, după ce aceasta a participat și la interviurile pentru șefia DNA și pentru postul de procuror european delegat, și i-a amintit că a spus la interviul despre șefia DNA despre aceste protocoale că le consideră „benefice”.

„La interviul anterior la care ne-am întâlnit – cred că intuiți întrebarea – spuneați

Procurorul Gabriela Scutea a spus că nu-și amintește cu certitudine că s-a exprimat în sensul că aceste protocoale sunt „benefice” și i-a amintit ministrului Toader că nu a semnat mai multe „protocoale”, ci unul singur, din 2009.

Ea a spus că acest protocol era necesar tocmai pentru că „punea într-un singur cadru mai multe protocoale existente la nivelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, la nivelul Parchetului București în ceea ce privește activitatea legată de șederea străinilor în România, și cel referitor la DNA. S-a creat – și pot susține că m-am exprimat că era benefic – un singur cadru.”

Scutea a mai spus că își asumă decizia dată între timp de Curtea Constituțională, dar a spus că în ceea ce privește conduita ei cu privire la protocolul respectiv este „foarte sigură pe faptul că semnarea în condițiile legii reprezenta exercitarea atribuțiilor fiecărei părți atât cât îi permite legea iar, din partea procurorilor, atât cât le permitea confidențialitatea urmăririi penale și atribuțiile de a efectua sau de a conduce urmărirea penală conform competențelor. Alte comentarii nu mai fac pe acest subiect”.

Gabriela Scutea a fost ultimul candidat care și-a susținut interviul pentru conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Ceilalți trei candidați sunt actualul procuror general Augustin Lazăr, fostul șef DIICOT Daniel Horodniceanu și procurorul DIICOT Marian Drilea.