Toaletarea copacilor din Capitală, realizată AGRESIV. Primăria va verifica lucrările

Publicat: 12 03. 2019, 13:54
Actualizat: 25 03. 2019, 20:16

„Primăria Municipiului București (PMB), în calitate de avizator al intervențiilor asupra arborilor și arbuștilor situați atât pe domeniul public al Muncipiului București cât și pe domeniul privat, a emis un aviz cu caracter general, pentru lucrările specifice perioadei de vegetație, sau de repaus vegetativ al arborilor. Aceste avize sunt eliberate cu scopul de asigura administratorilor domeniului public posibilitatea de planificare a lucrărilor”, a declarat, marți, Simona Popa, director al Direcției de Mediu din cadrul Primăriei Capitalei.

 

 

Potrivit șefei de la Mediu, la PMB s-au primit în ultima perioadă multiple sesizări în ceea ce privește toaletarea agresivă a copacilor din oraș.

„Ne aflăm în perioada în care aceste lucrări se execută, administratorii sectoarelor din Capitală au demarat lucrările de întreținere, iar concomitent cu aceste activități, la nivelul Municipiului București s-au primit multiple reclamații cu privire la intervenții agresive asupra arborilor, ceea ce poate determina pe termen scurt și mediu intrarea prematură în declin biologic, chiar uscarea acestora”, mai susține Simona Popa.

Potrivit sursei citate, în perioada următoare, PMB va desfășura controale pentru verificarea modului în care s-au toaletat copacii.

 

 

„În perioada imediat următoare, vor fi demarate verificări asupra modului în care au fost aplicate lucrările de întreținere a copacilor, iar în situațiile în care se vor constata lucrări neconforme, tăieri agresive, eliminare de coronamente, încălcând prevederile tehnice ale acestui aviz, se vor aplica sancțiuni, care pot merge până la eliminarea acestui aviz cu caracter general”, a mai precizat Popa.

foto: Mediafax Foto / Luca Pamfil