Trei medici acuzați că au luat mită pentru certificate de invaliditate, reținuți

Publicat: 14 03. 2014, 12:03
Actualizat: 27 09. 2014, 11:32

Cei trei medici din județul Caraș-Severin, urmăriți penal după ce ar fi luat bani de la mai multe persoane pentru a le elibera certificate de încadrare în grad de invaliditate, au fost reținuți, urmând să fie prezentanți, vineri, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

Avocatul unuia dintre cei trei medici, Cosmin Boloșin, a declarat, vineri, corespondentului Mediafax că atât clientul său, cât și ceilalți doi medici au fost reținuți, iar în noaptea de joi spre vineri au fost aduși la București, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentați Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă.

„Este vorba de clientul meu, medicul Ioan Ungur, și medicii Ioan Cenda și Sebastian Telbiș. Toți trei au fost reținuți noaptea trecută și apoi transportați la București pentru că este dosarul procurorilor din București. Astăzi (vineri – n.r.) urmează să fie prezentați Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă”, a declarat Boloșin.

Avocatul a mai spus că atât clientul său, cât și ceilalți doi medici sunt acuzați că ar fi pretins „sume modice” pentru eliberarea unor certificate de încadrare în grad de invaliditate.

„Este vorba de sume modice, între 50 de lei și 100 de euro. Clientul meu, medicul Ungur a recunoscut la audieri că a primit bani, însă fără a pretinde cuiva vreun leu”, a mai spus Boloșin.

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus începerea urmăririi penale pentru fapte de luare de mită săvârșite de cadre medicale, „constând în încadrarea nejustificată în grad de invaliditate a unor persoane în schimbul unor sume de bani”, se arăta într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție remis, joi, agenției Mediafax.

În această cauză, procurorii au făcut, joi, verificări și percheziții la mai multe adrese din județele Caraș-Severin și Timiș.

La percheziții au participat și ofițeri de poliție de la Direcția de Investigare a Fraudelor, acțiunea având suportul tehnic și informativ al Serviciului Român de Informații.