Ultima măsură luată de Borcea. Încă o cerere de eliberare condiționată depusă de fostul acționar Dinamo

Publicat: 04 04. 2019, 17:19

This browser does not support the video element.

Fostul acționar Dinamo București Cristian Borcea a depus o nouă cerere de eliberare condiționată, Judecătoria Sectorului 5 stabilind termen de judecată pe data de 10 aprilie. Omul de afaceri a fost dus luni seară la Spitalul Floreasca, iar o zi mai târziu s-a întors la Penitenciarul Rahova. 

Fostul acționar al echipei Dinamo, Cristian Borcea, a fost transportat luni seară la Spitalul Floreasca din Capitală având probleme cu inima, a anunțat marți avocatul său. Omul de afaceri trebuia să ajungă la instanța supremă pentru a fi audiat în dosarul lui Neculai Onțanu, dar nu s-a mai prezentat. El a fost transportat însă înapoi la Penitenciarul Rahova marți seară.

Cristian Borcea este încarcerat la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat, pe 8 februarie 2019, la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre. Instanța a dispus și confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acționar al echipei de fotbal Dinamo București.

Pe 18 martie, Curtea de Apel București a stabilit că fostul finanțator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani și 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri și transferurilor din fotbal. Magistrații au decis să-i scadă din pedeapsa de 7 ani și 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum și sentința pe care o execută în prezent la Penitenciarul Rahova, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 – 02.07.2018 și respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Astfel, timpul pe care fostul finanțator al clubului Dinamo l-a petrecut încarcerat depășește deja 4 ani și 6 luni, astfel că el a putut depune din nou cerere de eliberare condiționată. Potrivit legii, eliberarea condiționată în cazul închisorii poate fi dispusă, dacă persoana condamnată a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei pătrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani.