ULUITOR. 200 de euro pentru 4 kebab, pe o plajă din Turcia. Nota finală a fost de peste 2.000 €

Publicat: 30 06. 2020, 18:48
Actualizat: 06 04. 2021, 20:10
Guvernul a renunțat la restricțiile suplimentare pentru plaje. Arafat: Există regulamente suficiente care să fie aplicateSursă FOTO: https://c.pxhere.com/photos

Turiștii care merg în acest sezon estival în stațiunea Bodrum din Turcia, s-ar putea să fie uimiți de prețurile care se practică în zonă.

48 de euro pentru un kebab

Conform presei locale, pe plaja unui hotel din Bodrum, una dintre cele mai renumite stațiuni turistice din Turcia, turiștilor li s-ar fi cerut să plătească 369 de lire turcești (aproximativ 235 de lei, respectiv 48 de euro) pentru un kebab.

Cotidianul Hurriyet a publicat o notă de plată, pentru patru persoane, în care se poate vedea că cele patru kebab-uri consumate au costat 175 de lire sterline (190 de euro).

În total, nota de plată, care a mai cuprins cafele și cola, a ajuns la peste 2000 de euro.

Daily Star scrie că publicația Hurriyet a primit informații că turiștii ar fi taxați cu 65 de lire sterline (75 de euro) pentru a înota în mare.

“Pot să plătească și 100.000 de lire turcești dacă vor. Însă, sunt și locuri în care un kebab se vinde cu 2,7 lire sterline. Afacerile locale sunt deja lovite puternic de pandemia de Covid-19. Asta nu înseamnă că trebuie să își supraîncărce clienții”, a spus primarul renumitei stațiuni.

Stațiunea Mamaia, prețuri mai mari ca în Turcia

Este uimitor cât a ajuns să coste o cameră pe noapte la Mamaia, în luna iunie. Cunoscutul prezentator de televiziune, Dan Negru, a postat în luna mai pe pagina sa de Facebook, una dintre ”ofertele” pe care le-a găsit pe internet: 956 de euro pentru o cameră, pentru o singură noapte, în data de 5 iunie la Mamaia.

Este cunoscut faptul că în ultimii ani românii cheltuie și mii de euro pentru un sejur la Mamaia, mult peste prețurile sejururilor standard din Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Cu toate că nivelul de dezvoltare al stațiunilor românești nu este comprabil cu cel al stațiunilor din Turcia sau Grecia, turiștii români preferă încă în număr foarte mare să își petreacă vacanțele pe litoralul românesc, plătind prețuri exorbitante.