Un chef american i-a hrănit pe nevoiașii din sectorul 2 al Capitalei

Publicat: 20 05. 2015, 15:23

Chef Cathy Whims a preparat pentru cei aproape 300 de oameni care mănâncă la cantina socială o tocană de vită, specialitate italienească și o salată americană.

Whims a venit în Europa pentru a participa la o expoziție care are loc la Milano, în care promovează hrana sănătoasă, iar Ambasada SUA la București a profitat de ocazie și a invitat-o să gătească pentru asistații social din Sectorul 2.

De altfel, cu două săptâmâni în urmă, la această cantină au preparat mâncare și soțiile atașaților militari ai SUA în România.

Cantina socială Marathon a fost înființată în 2012 de mai mulți oameni de afaceri turci, care investesc pentru hrana oamenilor fără posobilități materiale din Sectorul 2 aproximativ 120.000 de euro pe an.

Cantina Marathon funcționează într-un spațiu pus la dispoziție, în mod gratuit, de Primăria Sectorului 2, iar cei 300 de oameni care primesc o masă pe zi provin de pe listele de asistați social și la recomandarea preoților care slujesc în cele patru biserici care se află în apropiere.