Un elev din România, câștigătorul marelui premiu la un concurs organizat de NASA. Ce a reușit să facă

Publicat: 30 03. 2017, 12:05
Actualizat: 30 03. 2017, 14:58

Tudor Coman a participat cu un proiect numit Tharros, în care a conceput detaliile unei baze în spațiu pentru minim 10000 de oameni. El a făcut o cercetare detaliată privind proiecția de radiații, resurse miniere spațiale, surse de energie în spațiu, sistem de susținere a vieții și a făcut, de asemenea, un model 3D al bazei sale, scrie Business Magazin.

‘Oamenii au avut întotdeauna dorința de a explora mai mult decât ceea ce a fost descoperit. Acest lucru a ajutat la dezvoltarea de noi tehnologii și la aflarea mai multor lucruri despre lumea înconjurătoare. Unul dintre motivele pentru a construi o colonie în spațiu este acela că toate cunoștințele dobândite prin construcția acestei colonii i-ar putea face pe oameni să înțeleagă mai bine spațiu.”, susține Tudor în proiectul său.

Premiul doi, la aceeași categorie, a revenit colegei sale, Eliza Constantinescu, elevă în clasa a VII-a la aceeași școală.

Proiectul Elizei Constantinescu, Lizartis, se concentrează pe extinderea în spațiu și aterizarea primei colonii pe orbită joasă a Pământului.

‘Rasa umană se extinde în ultima perioadă de timp. Oamenii vor avea nevoie de noi terenuri, unde să plece și să se dezvolte. O așezare în spațiu ar fi mult mai avantajoasă decât să distrugă încet biosfera Pământului. Omenirea a avut întotdeauna tendința să se extindă, așa că de ce nu pentru a merge la nivelul următor și să încerce să se extindă în spațiu ?”, susține Eliza.