Un incendiu a izbucnit sâmbătă în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, Caraș-Severin, într-o zonă inaccesibilă pompierilor. Intervenție elicopter

Publicat: 02 06. 2018, 15:50
Actualizat: 04 07. 2018, 16:46

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Caraș-Severin, incendiul din Parcul Național Domogled – Valea Cernei se manifestă pe o suprafață de aproximativ 1.000 de metri patrați, într-o zonă în care forțele de intervenție nu pot ajunge.

„Se pare că este vorba de un singur focar, într-o zonă cu teren accidentat, stâncos, INACCESIBILĂ forțelor de intervenție”, a arătat ISU Caraș-Severin.

La fața locului a fost solicitat să intervină și un elicopter de la Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor, care a efectuat o primă recunoaștere și a evaluat situația. Elicopterul urmează să execute misiuni de aruncare cu apă pentru stingerea incendiului. 

La sfârșitul lunii aprilie, Parcul Național Domogled – Valea Cernei din județul Caraș-Severin a mai fost afectat de un incendiu la o plantație de pin negru de Banat și subarboret. O suprafață de aproximativ patru hectare a fost distrusă de foc, care a fost stins abia după o săptămână. vedeți imagini în videoclipul de mai sus