Un nou Târg de Crăciun s-a deschis în România. GALERIE FOTO

Publicat: 05 12. 2017, 20:53

Milioane de beculețe multicolore împodobesc, de marți seara, cele mai importante artere din municipiul Bistrița, după ce primarul orașului, Ovidiu Crețu, ajutat de Ilinca, o fetiță de 6 ani care a venit să asiste la aprinderea iluminatului festiv de Crăciun, au pornit luminițele de sărbători.

„Deschidem iluminatul festiv, deschidem și Târgul de Crăciun în municipiul Bistrița. Este o înșirurire de manifestări, culturale în special, care au darul să ne pregătească pentru noaptea de 24 spre 25 – Nașterea Mântuitorului Iisus Hristos. Vă doresc să aveți o perioadă de liniște în care pregătirea sufletească să primeze pentru marele eveniment”, a spus primarul Ovidiu Crețu, deschiderea Târgului de Crăciun.

Pentru acest an Primăria Bistrița a cumpărat o cupolă luminoasă asemănătoare cu cea care împodobește Târgul de Crăciun de la Sibiu, aceasta fiind amplasată în centrul istoric al orașului. Are 25 de metri lungime și 20 de metri înălțime și este susținută de stâlpi metalici.

Pe lângă cupolă, Primăria a achiziționat și 219 figurine, între care un om de zăpadă, un Moș Crăciun, pinguini, precum și conuri luminoase și cilindri luminoși, suma cheltuită în acest an pe ornamente fiind de 310.000 de lei.

Pentru Târgul de Crăciun care a fost inaugurat marți seara, Primăria Bistrița a pregătit 29 de căsuțe care găzduiesc aproximativ 50 de meșteri populari din județ și din țară.

Ajuns la a VI-a ediție, Târgul de Crăciun este organizat în centrul Bistriței, în jurul Bisericii Evanghelice, meșterii populari venind cu ornamente și aranjamente inedite, lucrate manual.

La mare căutare sunt anul acesta globurile pictate manual cu peisaje de poveste, aranjamente de iarnă din macaroane, dar și globurile realizate din pănușe de porumb, din papură împletită sau croșetate și umplute cu levănțică.

Cei care vor să înlocuiască clasicele șiruri de betele colorate au și ei opțiuni, unul dintre meșteri pregătind ornamente din ghină, coji de nuci și conuri de brad.

Toate ornamentele sunt lucrate manual și pornesc de la 4 lei și ajung până la 50 de lei.

Târgul de Crăciun va rămâne deschis până în 6 ianuarie 2018.