Un sârb care are și cetățenie bosniacă, primul extrădat din România pentru crime de război

Publicat: 24 12. 2015, 08:37

Potrivit Inspectoratului General al Poliției Române, bărbatul, cetățean bosniac și sârb, a fost depistat în 1 noiembrie în județul Timiș, fiind urmărit internațional de Interpol Sarajevo pentru crime de război.

Biroul Național Interpol București a transmis informarea de urmărire internațională către Parchetul Curții de Apel Timișoara, iar în 2 noiembrie instanța a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării, pentru 30 de zile.

„Persoana în cauză este bănuită că, încălcând legislația internațională și în special Convenția de la Geneva cu privire la protecția populației civile, ca membru al armatei, împreună cu alte persoane, ar fi aplicat măsuri de intimidare și violențe fizice asupra unor etnici bosniaci, care au fost supuși muncii forțate într-un lagăr de concentrare”, precizează Poliția Română.

Reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) au declarat pentru MEDIAFAX că joi dimineață bărbatul, Savic Grozdan, este escortat de către polițiștii de la SIAS la Aeroportul „Henri Coandă” București, unde va fi predat autorităților bosniace.