Un turist a murit după ce a căzut într-o prăpastie, în apropiere de Peștera Polovragi

Publicat: 20 09. 2013, 17:02
Actualizat: 27 03. 2019, 14:45

Un turist de 43 de ani din Oradea a murit, vineri, după ce a căzut aproximativ 30 de metri într-o prăpastie, în apropiere de Peștera Polovragi, județul Gorj, în timp ce încerca să facă o fotografie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit primelor informații, bărbatul se afla în apropiere de Peștera Polovragi alături de un grup de turiști, iar la un moment dat, în timp ce voia să facă o fotografie, s-a dezechilibrat și a căzut aproximativ 30 de metri într-o prăpastie. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Salvamont Gorj, care a constatat decesul bărbatului de 43 de ani.

La ora transmiterii acestei știri, în zonă se află polițiști criminaliști și un procuror pentru a face cercetări în acest caz.
Cadavrul turistului urmează să fie transportat la Serviciul de Medicină Legală (SML) Gorj, pentru necropsie.

La sfâtșitul lunii august, mama Monicăi Gabor, în vârstă de 54 de ani, a murit, la scurt timp după vizitarea Peșterei Polovragi și plecase cu un grup de turiști din Bacău să viziteze Cheile Oltețului, după ce a fost lovită în cap de o bucată de piatră în greutate de aproximativ șapte kilograme, care s-a desprins de pe un versant.

Două echipaje medicale, unul SMURD și altul de la Ambulanța Gorj, au mers atunci la locul incidentului, însă medicii nu i-au mai putut salva viața. Veronica Bulai a suferit un traumatism cranio-cerebral acut deschis extrem de grav, orice manevră de resuscitare fiind inutilă.

Gigi Ciuncanu, corespondenti@mediafax.ro