UNICEF: Aproape 170 de milioane de copii sub 10 ani sunt nevaccinați împotriva rujeolei. „Virusul va găsi întotdeauna copii nevaccinați”

Publicat: 25 04. 2019, 10:19

În medie, peste 21 de milioane de copii rămân nevaccinați împotriva uneia dintre cele mai infecțioase boli, a adăugat UNICEF.

„Baza pentru epidemiile de rujeolă din zilele noastre a fost pusă cu ani în urmă. Virusul întotdeauna va găsi copii nevaccinați”, a declarat directorul executiv Henrietta Fore.

Simon Stevens, din cadrul sistemului național de sănătate al Marii Britanii, a avertizat că situația trebuie să fie luată în serios

„Vaccinarea ta și a copilului tău împotriva bolilor este esențială pentru a rămâne sănătoși, în schimb respingerea acestuia este o problemă de sănătate serioasă”, declarat acesta.

Stevens a să cerut platformelor de socializare online, Facebook și Twitter, să ia măsuri împotriva propagandei și zvonurile.

Estimativ, între unul și trei persoane la fiecare 1.000 de cazuri de rujeolă o să moară, existând complicații și pentru persoanele sare trăiesc.