Vasile Tarlev cere României să permită circulația cetățenilor moldoveni fără vize

Publicat: 15 02. 2012, 10:24
Actualizat: 18 05. 2012, 19:39
Premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, cere României să anuleze obligativitatea vizelor pentru cetățenii moldoveni, relatează pagina online a agenției Info-Prim Neo.

Premierul Republicii Moldova, Vasile Tarlev, cere României să anuleze obligativitatea vizelor pentru cetățenii moldoveni, relatează pagina online a agenției Info-Prim Neo. Tarlev a argumentat că, în condițiile în care România a aderat de curând la UE și nu face parte din Spațiul Schengen, ar trebui, cel puțin până la intrarea în această zonă, să asigure circulația cetățenilor moldoveni fără impedimente.

Referindu-se la intenția Guvernului României de a facilita acordarea cetățeniei române moldovenilor, Tarlev a subliniat că R.Moldova ar fi recunoscătoare pentru această atitudine, dar numai atunci când se va asigura de "calitatea și conținutul" promisiunilor. "Ne-am bucurat când s-a extins Uniunea Europeană, dar ne-am întristat când s-au creat probleme suplimentare pentru obținerea vizelor", a spus Tarlev.

Premierul moldovean a sugerat că nu este încântat de perspectiva dublei cetățenii, deși nu regretă acceptarea inițiativei de către conducerea de la Chișinău.