Cauza incendiului din Cartierul Francez, descoperită de pompieri. Polițiștii au deschis dosar penal

Publicat: 12 10. 2022, 08:39
Actualizat: 12 10. 2022, 15:08

Incendiu de proporţii, seara trecută, la fostul hotel Persepolis, din Capitală, transformat acum într-un bloc de apartamente de lux. Apartamentul a luat foc, dar din fericire nu au fost victime, însă pagubele sunt uriaşe. Intervenţia pompierilor a fost extrem de grea, străzile fiind înguste, iar apa din hidranţi prea puţină. 

UPDATE 14:26 – Potrivit unor surse Gândul, din datele existente până acum, se prefigurează cauza incendiului la penthouse-ul din nordul Capitalei ca fiind un scurt circuit de la un aparat lăsat în priză, probabil aer condiționat sau alt tip de aparatură alimentată la curent.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, arată surse din cadrul Secției 2 de poliție. La apartamentul de la ultimul etaj locuiește un cuplu, care plecase să ia masa în oraș la momentul când s-a produs incidentul, arată sursele citate.

În urma incendiului din Cartierul Francez, pompierii nu au mai avut loc să ajungă la foc.

Abia când au reușit să se strecoare printre clădirile construite prea aproape unele de altele, dar din nefericire, nu au găsit surse de apă. La faţa locului a ajuns şi edilul Sectorului 1 care a declarat că va cere verificări privind felul în care s-a construit în zonă.

Flăcările au cuprins în doar câteva minute acoperișul unui bloc dintr-un cartier din Cartierul Francez. Fumul gros i-a alarmat pe vecini, care au sunat imediat la pompieri.

Pompierii au trimis inițial 8 echipaje, dar pentru că flăcările au continuat să se extindă, a fost nevoie de ajutoare suplimentare.

Peste 100 de pompieri în urma incendiului de pe Șoseaua Nordului

În total, peste 100 de pompieri și 20 de autospeciale au intervenit.

Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București: „Alimentarea autospecialelor noastre cele care au refulat la înălțime s-a făcut din resurse proprii, adică autospeciale de pompieri cu rezervă mare de apă, dar și din rețeaua din hidranți atât cât a fost posibil. Străzile sunt înguste sau îngustate de autoturismele care sunt staționate. E o problemă specifică în București, de fiecare dată sunt aceleași probleme.”

Intervenția pompierilor a fost cu atât mai dificilă cu cât clădirile din cartier sunt construite foarte aproape una de cealaltă.

Primăria sectorului 1 anunță că va verifica modul în care au fost autorizate construcțiile, dar și documentele care au permis transformarea clădirii arse.

„Vedem consecințele unui urbanism prost. Va trebui să verificăm fiecare autorizație de construcție, de cine a fost dată și cei care au emis aceste autorizații să plătească pentru ce se întâmplă acum.”, a spus Clotilde Armand, primarul sectorului 1, potrivit Digi24.ro.