Veste bună în lupta cu COVID-19. Germania anunță că va avea cel puțin un vaccin până la începutul lui 2021. “Datele actuale asta sugerează!”

Publicat: 28 08. 2020, 11:33
Veste bună în lupta cu COVID-19. Germania anunță că va avea cel puțin un vaccin până la începutul lui 2021. “Datele actuale asta sugerează!”

Centrul German de Prevenire a Bolilor a anunțat că cel puțin un vaccin împotriva COVID-19 ar urma să fie gata până la începutul anului 2021. Autoritățile din domeniul sănătății sunt optimiste în acest sens.

Datele actuale sugerează că unu sau mai multe vaccinuri împotriva COVID-19 ar trebui să fie certificate, iar primele cantități să fie produse și livrate până la începutul anului 2021”, a anunțat, în ultimul buletin epidemiologic, Institutul Robert-Koch (RKI).

Este de așteptat ca la început să nu existe suficiente vaccinuri pentru întreaga populație. Astfel, prioritizarea va fi necesară”, a mai precizat Institutul Robert-Koch.

Biontech/Pfizer și CureVac sunt două companii care se află în faze avansate de testare cu vaccinuri anti-COVID-19.

Sunt optimist că în următoarele luni și cu siguranță anul viitor, am putea să avem un vaccin. Putem spune un lucru: datorită colaborării tuturor – a cercetătorilor, oamenilor de știință, publicului – cel mai probabil vom avea un vaccin mai repede ca niciodată în istoria umanității”, a declarat și Jens Spahn, ministrul german al Sănătății, pentru postul de televiziune ZDF.

Rusia a anunțat că a dezvoltat un vaccin contra COVID-19, Germania nu crede în el

Recent, Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat marți că țara sa a devenit prima din lume care a aprobat un vaccin împotriva COVID-19, la mai puțin de două luni de la începerea testelor pe oameni.

La momentul respectiv, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, s-a arătat sceptic față de vaccinul rusesc, numit “Sputnik V” și a declarat că nu a fost testat la scară largă și există foarte puține date disponibile despre acest vaccin.

Numărul de cazuri de COVID-19 confirmate în Germania a crescut joi cu 1.576, ajungând la 236.429, potrivit Institutului Robert Koch. Numărul deceselor a crescut cu 3, ajungând la 9.280.