VEȘTI PROASTE. Se estimează că vaccinul împotriva coronavirusului va apărea abia la sfârșitul anului 2021

Publicat: 30 04. 2020, 15:49
Actualizat: 07 04. 2021, 00:48
VEȘTI PROASTE. Se estimează că vaccinul împotriva coronavirusului va apărea abia la sfârșitul anului 2021 / Sursă FOTO: Shutterstock

Emma Walmsley, CEO-ul companiei farmaceutice GlaxoSmithKline, a afirmat că este foarte ambițios să credem că vom avea un vaccin sigur pentru populație până în cea de-a doua parte a anului 2021, relatează publicația britanică Mirror.

Cel mai mare producător de vaccinuri din lume a spus că imunizarea pentru Covid-19 nu va fi disponibilă la scară masivă până la sfârșitul anului 2021.

„Veți vedea că va exista un consens din partea multor autorități globale, având în vedere că atunci când a apărut virusul, un interval de 18 luni pentru a găsi un vaccin a fost un termen ambițios, dar unul pe care toată lumea îl țintește”, a afirmat Walmsley.

Totuși, compania farmaceutică americană Pfizer a afirmat că ar putea avea gata un vaccin până în această toamnă, după ce a început deja fabricarea în masă.

Directorul general al firmei, Albert Bourla, a declarat pentru The Wall Street Journal: „Trăim o mare criză și cu toții avem nevoie disperată de o soluție”.

Grupul farmaceutic cu sediul în Marea Britanie și-a unit forțele cu o serie de parteneri din întreaga lume pentru a dezvolta o serie de vaccinuri pentru această boală.

Peste 70 de proiecte globale de dezvoltare a vaccinurilor sunt în curs de desfășurare, deoarece economiile de pe glob sunt împovărate de restricțiile de circulație instituite pentru a încetini răspândirea bolii.

Corpul vaccinului din Germania, Institutul Paul Ehrlich, a declarat săptămâna aceasta că șapte dintre proiectele globale au început testarea pe oameni.

„Scopul nostru principal este să dezvoltăm mai multe vaccinuri adjuvante pentru Covid-19, iar noi lucrăm cu companii și instituții din întreaga lume pentru a face acest lucru.”

Rezultatele preliminare ale unui studiu guvernamental din SUA care arată că pacienții cărora li s-a administrat remdesivir și-au revenit cu 31% mai repede decât cei primiți cu un placebo, au fost apreciate de dr. Fauci drept „extrem de semnificative”.